Okullarda Yüz Yüze Eğitimin 2. etabı başladı

TAKİP ET

*Karaman’da (Merkez ve Merkeze Bağlı Köyler) Yaklaşık 28 Bin Civarındaki Öğrenci (2.-3.-4.-8. Ve 12. Sınıf Öğrencisi) dün Eğitime başlarken katılımın yüksek olduğu görüldü.

*Daha önce başlayan Anasınıfı ve 1. Sınıflarda da Karaman’da katılımın %78’lerde olduğu öğrenildi.

Corona salgını nedeni ile ara verilen Eğitim ve Öğretimde, Kademeli Eğitim ve Öğretimin 2. Etabına Türkiye genelinde dün başlandı.

İlkokul 2.-3. Ve 4. Sınıflar ile Ortaöğretim 8. Ve 12. Sınıflarda Eğitim ve Öğretime dün başlarken, Karaman’da da belirlenen öğrencilerin katılımının beklentilerin üzerinde olduğu görüldü.

Edindiğimiz bilgilere göre, dün Eğitim ve Öğretime başlayan öğrencilerin (İl Merkezi ve Merkeze bağlık Köy Okulları) % 70’ler civarında bir katılım olduğu tahmin ediliyor.

Bu okullarda Karaman’da yaklaşık 28 Bin civarında öğrenci olduğu ve bu öğrencilerin yaklaşık 20 bininin dün okullarına başladığı öğrenildi.

Köy okullarında aralıksız 5 günlük ders proğramı yapılacak, Merkezde ise öğrenciler 2 gün okullarda yüz yüze eğitim ve öğretim yapacak, diğer günlerde ise Uzaktan Eğitimlerini sürdürecekler.

Daha önce başlatılan Anaokulları ve 1. Sınıflardaki yüz yüze eğitime  Karaman’da yaklaşık %78 civarında yüksek bir katılım sağlandığı öğrenildi.