Okullarda Ara Tatil 16 Kasım'da Başlıyor

TAKİP ET

2020-2021 eğitim-öğretim yılının birinci döneminde Online ve yüz yüze olarak devam eden eğitime bir hafta ara verilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan takvime göre birinci dönem ara tatili 16 Kasım’da başlayacak ve 20 Kasım'da sona erecek.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ara tatili için açıklamada bulundu. Selçuk ," Çocuklar beni okulda görür görmez “Hoca’m, ara tatil olacak mı?” diye soruyor. Meraklarını giderelim: Yavrum, ara tatiller hakkınızdır. Elbette olacak. 16 Kasım Pazartesi günü tüm öğrencilerimiz için bir haftalık ara tatil başlıyor. Şimdiden iyi ve sağlıklı tatiller diliyorum. 16 Kasım Pazartesi itibariyle başlayacağımız ara tatilde, öğretmenlerimiz mesleki gelişim programlarına çevirim içi ortamda katılabileceklerdir. Kendilerine şimdiden iyi ve verimli bir mesleki gelişim dönemi diliyorum." ifadelerine yer verdi.

Ara tatilin ardından online ve yüz yüze eğitim belirlenen sınıflar düzeyinde devam edecek. Henüz yüz yüze eğitime başlamayan sınıflarda ise önümüzdeki günlerde bir planlama yapılması bekleniyor.

2020-2021 eğitim-öğretim yılının yarıyıl tatili ise 25 Ocak 2021'de başlayacak ve 5 Şubat 2021 Cuma günü sona erecek. İkinci dönem 8 Şubat 2021 Pazartesi günü başlayacak. İkinci dönem ara tatili ise 12-16 Nisan 2021'de yapılacak.