Öğretmenler Yunus Emre'nin şiir ve ilahilerini seslendirdi

TAKİP ET

Karaman'da, Yunus Emre Ortaokulu öğretmenleri ve idarecileri, şehrin farklı mekanlarında Yunus Emre'nin şiir ve ilahilerini seslendirerek, 23 dakikalık klip oluşturdu.

UNESCO tarafından 2021 yılının Yunus Emre Yılı ilan edilmesi ve Cumhurbaşkanlığı tarafından 2021 yılının Yunus Emre ve Türkçe Yılı ilan edilmesi dolayısıyla, Yunus Emre Ortaokulu idareci ve öğretmenleri klip hazırlamaya karar verdi.

Klip kapsamında, Yunus Emre Camisi ile Türbesi, Yunus Emre Evi ve Yunus Emre Ortaokulunda Yunus Emre'nin şiir ve ilahilerini seslendirildi. Çekilen bu görüntülerden 23 dakikalık klip oluşturuldu.

Okul Müdürü Ali Köktaş, kliple ilgili yaptığı açıklamada, 2021 yılının Yunus Emre Yılı ilan edilmesinin ardından klip oluşturmaya karar verdiklerini belirterek, okul öğretmenlerinin oluşturduğu koro ile ilahilerin söylendiğini ifade etti.

Köktaş, "Özümüz Yunus Sözümüz Türkçe anlayışı ile bizim Yunus'u anmak amacıyla öğretmenlerimiz aracılığıyla bir proje organize ettik. Projede Yunus Emre'yle ilgili şiirler ve ilahiler öğretmenlerimiz tarafından okundu. Yunus Emre'yle ilgili ilimizde bulunan mekânlarda bu ilahi ve şiirler okunarak kayıt yapıldı. Ardından bu kayıtlar klip haline getirildi." diye konuştu.

Projede yer alan Türkçe Öğretmeni Esra Menteşoğlu Eren ise klip çalışmasının yaklaşık iki buçuk ay sürdüğünü, mesai haricindeki vakitlerde çekimlerin yapıldığını aktardı.

Eren, "Bu çalışmaların sonucunu güzel bir şekilde aldık. Yunus Emre'yi anlamak, onun yüzyıllar öncesi bizlere miras olarak bıraktığı eserlerini gönlümüz yettiğince anladıysak ve anlatabildiysek bizlere ne mutludur diye düşünüyorum" dedi.

Farklı mekanlarda çekimlerin yapıldığını dile getiren Eren, "Yunus Emre’nin gelip geçtiği mekanlarda özellikle okulumuzun hemen yanında bulunan Yunus Emre evinde öğretmenlerimizin seslendirdiği şiirler eşliğinde ve Yunus Emre Camisi ve Türbesinde biz öğretmen ve yöneticilerimizin seslendirdiği Yunus ilahileriyle Karaman’da Yunus Emre’yi yad edebilmişsek ne mutludur bize. Yunus Emre'nin ilahilerini seslendirirken bende projede yer aldım. Bu değişik bir deneyim oldu. Sonuçta bu geleceğimize bırakacağımız bir miras. Bizler için güzel bir anı. Öğrencilerimizi teşvik edecek bir olgudur diye düşünüyorum." dedi.

Sosyal medyadan paylaşın klip ise büyük ilgi gördü.