24 Kasım Öğretmenler Günü mesajları

TAKİP ET

AK PARTİ KARAMAN MİLLETVEKİLİ DR. RECEP ŞEKER
AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Şeker mesajında şu ifadelere yer verdi:
“24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyorum. 
“Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın ve gençlerimizin yetiştirilmesi gibi çok önemli ve kutsal bir görevi ifa eden öğretmenlerimiz; bilginin, çağdaşlığın, barışın ve aydınlanmanın öncüleri, önder ve örnek insanlardır. 
Ülkemizin dört bir yanında çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitimi ve iyi yetiştirilmesi için her koşulda fedakârca görev yapan öğretmenlerimizin özverili çalışmaları ve gayretleri takdire şayandır. 
Ülkemizin kalkınarak çağdaş ülkeler seviyesine yükselmesi ve geleceğimize ilişkin hedeflerimize ulaşabilmemiz ancak bilinçli, birikimli, aklın ve bilimin rehberliğinde değişen dünyaya ayak uydurabilecek, Vatanını ve Milletini canından çok seven, milli ve manevi değerlerine saygılı nesiller ile mümkündür. Bu da kıymetli öğretmenlerimizin çabaları, emekleri ve gayretleri ile mümkün olacaktır. 
Bu duygu ve düşüncelerle saygıdeğer öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyor, ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimize Yüce Allah (C.C)’tan rahmet diliyorum.” Dedi

CHP KARAMAN MİLLETVEKİLİ İSMAİL ATAKAN ÜNVER
Cumhuriyet Halk Partisi Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle bir mesaj yayımladı.
Ünver, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Çocuklarımızı emanet ettiğimiz ve geleceğimizin mimarı olan; bilinçli, sorgulayan, araştıran, daima ileriyi hedefleyen ve ülkesine yararlı bireyler yetiştiren öğretmenlerimiz, en iyi koşullara sahip olmadan, ülkemizin eğitim sistemi hak ettiği seviyeye çıkamaz. Eğitimli ve aydın bireylerin oluşturduğu toplum, dogmaların değil, aklın, bilimin ve sağduyunun yol göstericiliğinde sağlıklı kararlar alarak, demokrasiyi yaşatabilir, toplumsal gelişimini sürekli kılar. Bu da eğitim sisteminde yaşan problemlerin çözülmesi ile yoksulluk, baskı, nice dayatma ile gelecek ve geçim kaygısı altında fedakârca çalışan öğretmenlerimizin yaşadığı sorunların ortadan kaldırılması ile mümkündür.
“Öğretmenler, Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister.” diyerek yarınlarımızı öğretmenlerimize emanet eden Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde; öğretmenlerimiz ve eğitim camiasının sorunlarının çözülmesi için çalışmalar yürüten Cumhuriyet Halk Partisi, eğitim politikalarına dayanak aldığı “fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller” anlayışı ile sürdürdüğü mücadelesine kararlılıkla devam etmektedir.
Bu duygu ve düşüncelerle çevresine bilginin ışığını saçan bir eğitmenin torunu ve öğretmenin çocuğu olmaktan gurur duyduğumu belirterek, Cumhuriyetimizi genç nesillere, geleceğimizin teminatı olan o genç nesilleri de öğretmenlere emanet eden Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ü ve ebediyete irtihal eden Atatürk ilke ve inkılaplarına, Cumhuriyete ve çağdaş Türkiye ülküsüne bağlı tüm öğretmenleri saygıyla anıyor; dünyanın en kutsal ve en önemli mesleğini yapan kıymetli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyorum."

KMÜ REKTÖRÜ PROF. DR. NAMIK AK 
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Rektör Namık Ak, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Milletimizin yüksek ümitlerle bel bağladığı, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın eğitim öğretim hayatına ilk adımlarını attığı yıllardan itibaren özveri ile mesleklerini icra eden öğretmenlerimiz toplumumuzun gönlünde ayrı bir öneme sahip olan nadide şahsiyetlerdir. 
Çocuklarımızın akademik gelişimlerini destekleyen eğitici bilgilerin yanı sıra onlara milli ve manevi değerlerimizi, kültürümüzü öğreten öğretmenlerimiz, toplumumuzun en fedakâr ve en saygın meslek grubunda yer almaktadırlar. Yalnızca çocuklarımızın değil bizlerin yetişmesinde de büyük emekleri olan öğretmenlerimiz toplumsal değerlerimizin nesilden nesile aktarılmasında da büyük bir sorumluluk taşımaktadırlar. 
Ailemizin ardından hayatımıza girerek bizlere rehber olan öğretmenlerimiz, sevgi, saygı ve şefkatleri ile kalplerimize dokunarak, ömrümüz boyunca izleri silinmeyecek bir değere sahip olurlar. Öğretmenlerimizin, çocukluk çağımızdan itibaren hayatımıza yapmış oldukları o değerli dokunuşları bize ömür boyunca kılavuzluk eder, kişiliğimizin oluşmasında bizlere katkı sunar. 
Bu duygu ve düşüncelerle, öncelikle ebediyete irtihal eden ve görevi başında şehit düşen öğretmenlerimizi minnet ve şükranla anıyor, tüm öğretmenlerimizin ve eğitim camiamızın ‘Öğretmenler Günü’nü tebrik ediyorum.”

ERMENEK BELEDİYE BAŞKANI ATİLA ZORLU
Öğretmenlik, gücünü sevgiden alan, emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli ve saygın bir meslektir diyen Ermenek Belediye Başkanı Atila Zorlu, kendisinin de bir Eğitimci olduğunu belirterek mesajında şu ifadelere yer verdi; 
Toplumların gelişip modern bir hal almasında en büyük paya sahip olan öğretmenler, eğitim dünyasının vazgeçilmez neferleridir. Onların yetiştireceği nesiller, hiç şüphesiz ki ülkemizin geleceğini şekillendiren kişiler olarak karşımıza çıkacaktır. İşte bu yüzden kutsal bir göreve sahip olan öğretmenlerimiz, bizler içinde son derece önemli ve değerlidir. Başöğretmen Atatürk’ün “İnsanlık toplumunun en fedakâr, en saygıdeğer unsurları hiç şüphesiz öğretmenlerdir” sözü, öğretmenlerimizin değerini açıkça ortaya koymaktadır. Bu nedenle her türlü fedakârlıktan kaçınmadan özveriyle çalışan öğretmenlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. 
Bu düşüncelerle Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, görevleri başında şehit olan ve aramızdan ayrılan tüm öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, emekli ve görevinin başında bulunan değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlar, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.

İYİ PARTİ İL BAŞKANI İSMET HATİPOĞLU
Öğretmenlerimiz tıpkı bir güneş gibidir, öğrencilerini ve dolayısıyla insanlığı aydınlatırlar. Öğretmen; bir usta maharetiyle çocuklarımızın, gençlerimizin geleceğini şekillendirir. Umudumuz olan gençliğin, geleceğe dair hayallerine ulaşmalarına en büyük katkıyı yine öğretmenlerimiz yapmaktadırlar.
Öncelikle Baş Öğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum. Görevi başındayken şehit düşen tüm öğretmenlerimizi de saygı, minnet ve dua ile anıyorum…
Tüm Öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü Kutlar ve Hayatlarında Başarılar Dilerim.