Öğretmenler Günü Kutlama Programı Belli Oldu

TAKİP ET

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e Başöğretmenlik unvanının verildiği gün olan ve her yıl ülkemizde öğretmenler günü olarak kutlanan, 24 Kasım'da Karaman'da çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle yarın saat 10.00’da Cumhuriyet Parkındaki Atatürk Anıtına Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çelenk konulacak. Saygı duruşu ve İstiklal marşımızın okunmasının ardından buradaki program sona erecek.

Akşam saat 19.15’de ise KMÜ 15 Temmuz Konferans Salonunda düzenlenecek kutlama programı İstiklal marşımızın okunması, açılış konuşması, sinevizyon gösterisi, protokol konuşmaları, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in kutlama mesajının okunması, adaylığı kalkmış öğretmenlerin yemin töreni, aday öğretmenleri temsilen yapılacak konuşmanın ardından emekli öğretmenlere Hizmet Şeref belgeleri verilecek. Emekli öğretmenler adına konuşma sonrasında ödül törenine geçilecek. Program Güzel Sanatlar Lisesi Korosunun konseri ve ünlü radyo programcısı şair ve yazar Talha Bora Öge ile Gölge orkestrasının şiir ve türkü konseriyle sona erecek.

Yarın ayrıca saat 10.30’da Karaman Hatuniye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bahçesinde hatıra fidan dikimi etkinliği, akşam da yine KMÜ 15 Temmuz Konferans Salonunda saat 19.00’da Resim sergisi açılacak.

25 Kasım Cuma günü ise saat 12.15’de İmam-ı Azam Camii’nde mevlid-i şerif okutulacak. Görevi başında iken şehit olan öğretmenlerimiz mezarları başında anılacak ve aileleri ziyaret edilecek.

26-27 Kasım tarihlerinde ise amatör maçlarda öğretmenler günüyle alakalı pankartlar açılacak.