ÖĞRETMENLER GÜNÜ KARAMAN'DA ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

TAKİP ET

24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle Karaman'da çeşitli etkinlikler düzenlendi. Atatürk Anıtına çelenk bırakılmasıyla başlayan etkinlikler Karaman Güzel Sanatlar Lisesinde düzenlenen programla sona erdi.

Karaman’da 24 Kasım Öğretmenle Gününde Cumhuriyet Parkındaki Atatürk Anıtında saat 9:30’da  tören düzenlendi. Tören’de Karaman Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğul, anıta çelenk bıraktı.

Anıt parktaki törenin ardından 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları saat 10:00’da Karaman Güzel Sanatlar Lisesinde başlayan etkinliklerle devam etti. Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği ve Vali Fahri Meral’in de katıldığı etkinlikler çerçevesinde günün anlam ve önemi belirten konuşmayı yapan Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu,

“Değerli Öğretmen Arkadaşlarım,

Sorumluluğumuz büyük ve ağır olduğu kadar, görevimizin hassasiyeti yüksek ve süresi yoktur. Ömür boyu devam eder. Mazeret insanın kendine söylediği en büyük yalandır. Yaşıyorsak ve inanıyorsak görevimizde mazerete yer yoktur. Düşünen, üreten ama hayatında mazerete yer vermeyen yöneticiler, öğretmenler, anne ve babalar olmayız ki çocuklarımıza rol model olabilelim. Nurettin Topçu’nun ifadesiyle unutmayalım ki öğrenmek zekânın yapmak ahlakın işidir.

“DÜŞÜNEN SORGULAYAN BİREYLER YETİŞTİRMEK NİYETİYLE”

Türkiye’nin aydınlık yarınlara ilerlemesi için eğitimden aldığımız güçle milli ve manevi değerleriyle barışık, ülkesini seven, evrensel değerlere hâkim; hayat boyu eğitimi benimseyerek düşünen, sorgulayan bireyler yetiştirmek dileğiyle konuşmamı sonlandırırken, başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete irtihal etmiş tüm öğretmenlere rahmet diliyor, üstün çaba ve eşsiz fedakârlıklarıyla bugünü ve yarınlarımızı inşa eden, neslimizin mimarı olan siz değerli öğretmenlerimizi saygı ve sevgiyle selamlıyor, tüm meslektaşlarımın Öğretmenler Günü’nü tebrik ediyorum” dedi.

PROGRAM MÜZİK DİNLETİSİNİN ARDINDAN SONA ERDİ

Kuntoğlu’nun konuşmasının ardından adaylığı kalkmış öğretmenler and içti. Akabinde emekli öğretmenlere hizmet şeref belgesi veridi. Sportif ve kültürel yarışmalarda dereceye giren öğretmen ve öğrencilere ödülleri verildi.

Etkinlikler Karaman Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin düzenlediği müzik dinletisinin ardından sona erdi.