ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLER 54 YIL SONRA BİR ARAYA GELDİ

TAKİP ET

Kâzımkarabekir Ortaokulu'nda 1963-1964 yılında okuyan öğrenciler, eski öğretmeni ile 54 yıl sonra bir araya geldi.

1963 yılında Kazımkarabekir Ortaokuluna ilk tayini çıkan Türkçe Öğretmeni Ayla Alp, bir süre çalıştıktan sonra atandı. Öğrencilerin uzun süre öğretmenlerini aramasının ardından bir yıl önce bir öğrencisi Öğretmen Alp’a ulaştı.
Diğer mezun ettiği öğrencilerle bir araya gelmek isteyen Öğretmen Alp için Karaman’da program tertip edildi. 
Hafta sonu Kazımkarabekir ilçesinde düzenlenen programda o dönem eğitim alan öğrenciler ile Öğretmen Alp bir araya geldi.
Samimi bir ortamda gerçekleşen programda eski günler yad edilerek bol bol fotoğraf çekildi.
Kazımkarabekir ilçesini gezen Öğretmen ve öğrenciler uzun süre hasret giderdi.
Dün Karaman merkeze gelen öğretmen Alp ve öğrencileri burada tarihi ve turistik yerleri gezdi. 
Öğretmen Ayla Alp, gazetemize yaptığı açıklamada, öğrencileriyle bir araya geldiği için çok mutlu olduğunu ifade etti. 
İlk günkü heyecanı yaşadığını aktaran Alp, “Buraya gelişimde çocuklarım tarafından karşılandım. Böyle bir program başka bir yerde yaşanmamıştır. Çok mutlu oldum. Türkçe öğretmeniyim eşimle beraber çalıştık eşimi 2008 yılında kaybettim 2 çocuğum var. İlk tayin yerim burasıydı. Öğrencilerime çok teşekkür ederim” dedi.
Öğrencilerinden Ayşe Aydilek Göz ise “Öğretmenimi uzun süre aradım ve geçen sene internette buldum. Kendisiyle irtibata geçtim. Muhabbet edip hasret giderdim. Aynı okulda okuduğum arkadaşlarla sürekli görüşme halindeydim. Daha sonra böyle bir organizasyon yapmak aklımıza geldi ve bunu gerçekleştirdik. Eskileri anmak beni çok mutlu ediyor. Tekrar bir araya gelmek istiyorum” dedi. 
Başka bir öğrencisi Recep Onaran de “İstanbul’da hakimlikten emekli oldum ve 15 yıldır serbest avukatlık yapmaktayım. Öğretmenizi kuzenim olan Ayşe Aydilek Göz buldu. İstanbul’da öğretmenimizle bir araya geldik. Bizi yavrularım çocuklarım diye kucakladı. Kuzenim ile böyle bir organizasyon yapmaya karar verdik ve bunu başlardık. İstanbul ayağını kuzenim yaptı. Bende Kazımkarabekir’deki arkadaşlarımı ayarladım. Bu zorlu bir olay değil. İçten samimi geldiği için yaptık. Öğretmenimizin eşi Şerafettin hocamızın da bizlere emeği çok. Şerafettin hocamızın vekili olarak ayrıca bizim sınıf arkadaşımız olan Havva ve Hatice Alp’de bu programa katıldı” dedi.