ÖĞRENCİLER KAZIM KARABEKİR'DE BARINAMIYOR!

TAKİP ET

Kazım Karabekir'de KYK'ya ait öğrenci yurdu bulunmadığı ve ilçedeki vatandaşların öğrencilere kiralık ev vermediğinden dolayı KMÜ Kazım Karabekir Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin birçoğu her gün Karaman'dan Kazım Karabekir'e git gel yapıyor

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Kazım Karabekir Meslek Yüksek Okulu öğrencileri Kazım Karabekir İlçesinde öğrenci yurdu eksikliği ve ilçede kiralık ev bulamadıklarından dolayı mağdur durumda. İlçedeki öğrenciler barınma noktasında problem yaşadığı için Karaman'daki öğrenci yurtlarında kalıyor ya da 2-3 arkadaş birleşerek Karaman'da ev kiralıyor. Bundan dolayı ilçedeki öğrenciler derslerine girebilmek için her gün Karaman'dan Kazım Karabekir'e git gel yapmak zorunda kalıyor.

            İlçedeki öğrencilerin barınmasını sağlamak için Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun (KYK) Kazım Karabekir'de yurt ihtiyacını gidermesi için çalışma yapması büyük bir gereklilik olarak karşımıza çıkıyor. Yurt bulamadığı için Karaman'a gelen öğrencilerin neredeyse tamamı Kazım Karabekir'de kiralık ev bulamadığı için Karaman'a gelmek zorunda kalıyor. Çünkü öğrenciler ya kiralık ev bulamıyor ya da ilçedeki vatandaşlar öğrencilere kiralık ev vermiyor. Bu açıdan ilçedeki vatandaşların da daha duyarlı olması ve öğrencilere düzen bozucu gözle bakmadan onlarla sağlıklı iletişime geçerek onlara sahip çıkması gerekiyor. İlçedeki vatandaşlar şunu iyi düşünmeli; bir gün kendi çocukları da öğrenci olarak gurbete gidebilir.

ÖĞRENCİLER YENİ YILDA DAHA DA SIKINTI ÇEKECEK

            Öğrencilerin ilçede kalmasını sağlayarak Kazım Karabekir'in de kalkınma ve gelişme hızının da artacağı aşikar. Öğrenciler ders bitiminde Karaman'a gelmek yerine Kazım Karabekir'de kalsa ilçe ekonomik yönden gelişecek ve bu gelişim ilçedeki her alanda kendisini gösterecek.

            Şu anda yaklaşık 950 öğrencisi bulunan KMÜ Kazım Karabekir Meslek Yüksek Okulu'ndaki önümüzdeki eğitim öğretim yılında açılacak olan yeni bölümlerle ilçedeki öğrenci sayısının bin 250'ye çıkacağı tahmin ediliyor. İlçedeki öğrenci sayısının artmasıyla birlikte hali hazırda barınma sıkıntısı yaşayan öğrencilerin daha da büyük sıkıntı çekeceği ön görülüyor.

TEK BAŞINA YETMEYE ÇALIŞIYOR

            Kazım Karabekir'deki yurt ihtiyacını karşılamak ve öğrencilerin barınma sıkıntısını ortadan kaldırmak için ise özel teşebbüs devreye girdi. İlçede 2011 yılında faaliyete geçen Özel Elvan Kız Öğrenci Yurdu'ndan başka yurt bulunmuyor. Genç girişimci Feyzullah Toker'in açmış olduğu bu yurdun kapasitesi ise 210. Toker ilçedeki bu açığı kendi nezdinde en aza indirmeyi ve öğrencilerin barınma   problemine çare olmayı amaç ediniyor. Bundan dolayı Elvan Kız Öğrenci Yurdu'nun yanına yeni bir bina daha yaparak 210 kişilik yurt kapasitesini 500'e çıkartmayı hedefliyor.