Oğluna Moral Vermek ve Teşvik Etmek İçin Girdiği Üniversite Sınavında Oğlu İle Aynı Bölümü Kazandı

TAKİP ET

2022 Yılı YKS Yerleştirme sonuçlarının açıklanması ile bir Üniversite kazananlar da ortaya çıkarken, Sosyal Medya hesaplarından özellikle ailelerin çocuklarının kazandıkları Üniversitelerle ilgili paylaşımlar da dikkat çekiyor.
YKS Yerleştirme sonuçlarında Karaman’da ilginç bir kazanma öyküsü ortaya çıktı.
Çiftçilik ile uğraşan, Karaman’ın sevilen ve sayılan kişisi Mevlüt Muğul, oğlu Ahmet (18) ile birlikte girdiği Üniversite Sınavında aldığı puan ile oğlu Ahmet ile birlikte 2. Tercihi KMÜ İ.İ.B.A. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünü kazandı.
49 Yaşında ve 3 çocuk babası Mevlüt Muğul; “Oğluma moral vermek ve teşvik etmek için sınava girdim ve sınavdan 276 puan aldım. Yaptığım tercihlerde ise 2. Sıra tercihim olan KMÜ Kamu Yönetimi Bölümüne girmeye hak kazandım. Oğlum da aynı bölümü tercih etmişti, baba-oğul aynı okul ve bölümde okumak nasip oldu.
Liseden mezun olalı yaklaşık 30 yıl oldu, Oğlum Ahmet ise TOKİ Anadolu Lisesi’nden (Yatılı) mezun oldu bu yıl. YKS için herhangi bir çalışmam olmadı, 30 yıl önceki bilgilerime güvenerek girdim, Aldığım puanla da bugünkü eğitim sistemimizin kalitesini ve seviyesini gösterdiğine inanıyorum.
Okumanın yaşı yok, oğlum ile birlikte Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünü bitireceğime inanıyorum.” dedi.