Nükleer Tıp Merkezi İnşaatı Tamamlandı

TAKİP ET

Karaman'da görülen vakaların 3. Basamak hastanelerde bulunan Nükleer Tıp görüntüleme merkezlerine sevkini önlemek ve çevre il ve ilçelerinde ihtiyacını karşılayabilmek amacıyla Karaman'da 2019 yılında fizibilite çalışmalarına başlanan ve İl Özel İdaresi tarafından 31 Ağustos 2020'de ihalesi yapılarak 9 Kasım 2020 tarihinde vurulan ilk kazma ile Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi arsasında inşaatına başlanan Nükleer Tıp Merkezi binası tamamlanarak yüklenici firma tarafından teslimi yapıldı.

Karaman İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Yener Terlemez, 2022 yılı yatırımlarının değerlendirildiği toplantıda bu projeyle ilgili olarak verdiği bilgide 11 milyon 901 milyar 362 bin liralık proje bedeli ile inşaatına başlanan Nükleer Tıp Merkezi’nin 3 katlı olarak inşaa edildiği ve 741 metre karelik oturum alanı ve 2 bin 500 metre kare inşaat alanına sahip olduğunu söyledi.

Merkezde 17 adet poliklinik, 18 adet yoğun bakım, 4 adet izole odası ve zemin katında ise tetkik odalarının yer alacağını söyleyen Terlemez, Nükleer Tıp Merkezi’nin hizmete başlamasıyla birlikte büyük illerin devlet hastanelerinde ve bazı özel merkezlerde yapılan tanısal tetkiklerin burada yapılacağını sözlerine ekledi.