Nakliyecilerden Dijital Takoğraf Eylemi

TAKİP ET

Karaman Lojistik Kooperatifi Başkanı Fatih Doğan; 'Dijital Takografa Hayır diyoruz'

Karaman’da OSB’de faaliyet gösteren ve OSB’nin önemli Nakliyat Kooperatifi olan Karaman Lojistik Kooperatifi üyeleri Dijital Takograf eylemi yaptı. 

1 Ocak 2020 itibari ile yürürlüğe giren Dijital Takograf uygulamasının ardından Türkiye genelindeki Nakliyatçıların 3 Ocak 2020’de yaptıkları eyleme Karaman’da  Lojistik Kooperatifine üye yaklaşık 100 araçla eylem kararı aldı. 

Cuma günü saat 11 sıralarında Karaman Organize Sanayi Bölgesindeki Kooperatif önünde toplanan  nakliyeciler Tır araçları ile birlikte çevre yolundan Konya yoluna çıktı. 

Trafiği aksamayan nakliyeciler Bölge Trafik Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptılar. 

Karaman Lojistik Kooperatifi Başkanı Fatih Doğan; “Bizler bugün nakliyeciler olarak ülke genelinde eylem yapıyoruz ve dijital takografa hayır diyoruz. 

Dijital takograf uygulamasında henüz sistem oturmamış, sistem yok ama trafik polisleri bizlere ceza yazıyor. Bugün Karaman girişinde 15 üyemize ceza yazıldı. Bizler bütün bu yüklerin kamyoncuların üzerine bindirilmesinden usandık. Biz artık bu işi yapamayacak hale geldik. 

Bizler yediğimiz cezalar yüzünden ehliyetlerimizde puan kalmadı. Şoför bulunamaz hale geldik. Devletimiz önce alt yapıyı yapsın sonra bizden istesin. Bu sisteme UDS, UTS deniyor, Ticaret Odasına soruyoruz kimse bu konuyu bilmiyor. Bugünden için yük bildirimi yapılması gerekiyormuş ama sistem yok. Bizlerden 400 lira para alınıyor ama sistem yok deniyor. Devletin derdi eğer sadece kamyonculardan para almaksa yıllık bizlere bir para biçsinler biz onu verelim bizde kurtulalım” dedi. Başkan Doğan'ın açıklamasının ardından eylem sorunsuz sona erdi ve nakliyeciler Kooperatife döndüler.