MUSTAFA DEDE 75 YAŞINDA EHLİYET ALIYOR

TAKİP ET

Karaman'da yaşayan torun sahibi 75 yaşındaki Mustafa Kurt, bugünlerde apayrı bir heyecan yaşıyor.


Yıllardır Güneysınır’da ikamet eden 75 yaşındaki Mustafa Kurt, Karaman merkezde özel bir sürücü kursuna kayıt olarak otomobil kullanmak için adım attı.
Yaşına rağmen sağlıklı ve pozitif enerjisi ile etrafına ışık saçan Mustafa amca, bu yaşında ehliyet alma kararı aldı.
Mustafa Kurt, "Amca bu yaştan sonra ehliyeti ne yapacaksın?" diyenlere inat kurslara katılarak eğitimlerine özen gösteriyor.
Ehliyet almak için bugüne kadar hiç bir zaman ihtiyaç duymayan ve yine otomobil kullanımına heves etmeyen Mustafa Kurt, “Ne olur ne olmaz, bir gün acil bir ihtiyaç olur.”dedi. 
Özellikle bu yaşında sağlıklı beslenmesine daha da özen gösterdiği öğrenilen Mustafa amca, birçok çocuğunun başka illere giderek yaşamaya başlamasıyla da bu ihtiyacının her an olabileceğini hissederek yine böyle bir karara vardığını söyledi.
“Eskiden pek aramazdık. Şimdi anlıyoruz ki, ulaşım kolaylığı hayat tarzı artık. Gençlerle birlikte derse girmek beni mutlu ediyor. Onların ilgi ve alakası da beni sevindiriyor. 
Herkes bana “amca bu yaştan sonra ehliyeti ne yapacaksın?’ diye soruyor. Bende herkese inat derslerime çok çalışıyorum. Özellikle direksiyon derslerinde heyecanım artıyor. Mutlu oluyorum.”dedi.