Müslüme'nin dedesi tutuklandı

TAKİP ET

Mersin'de kaybolduktan 10 gün sonra cansız bedenine ulaşılan 3 yaşındaki Müslüme Yağal'ın gözaltına alınan aile fertlerindan dede Hasan Yağal tutuklandı, diğer aile fertleri ise serbest bırakıldı.
Gülnar'da Yörük aile Mehmet ve Selvi Yağal çiftinin 3 yaşındaki kızı Müslüme'nin cesedi, kaybolduğu 10 Kasım tarihinden 10 gün sonra, çadıra 7 kilometre mesafede 500 metre yüksekliğindeki bir dağın tepesinde bulunmuştu.
Müslüme'nin cenazesi ise kılınan cenaze namazının ardından Kazalpa Mezarlığına defnedilmişti.
Olayla ilgili baba Mehmet, anne Selvi Yağal, kardeşler ve dede Hasan Yağal ile diğer aile üyeleri gözaltına alınmış ve 3 gün boyunca sorgulanmıştı.
Emniyetteki işlemlerinin ardından aile fertleri Gülnar Cumhuriyet Başsavcılığı'na getirildi.
Anne, baba ve kardeşlerinin aralarında bulunduğu 7 kişi, savcılık tarafından serbest bırakıldı. Dede Hasan Yağal ise tutuklandı.
Müslüme'nin cansız bedenini bulan çoban Ayşe Bacak gazetecilere yaptığı açıklamada, "Müslüme'nin buraya gelmesi mümkün değil. Benim bile gelmem 1-1 buçuk saati buluyor. Gördüğümde küçük kız sırt üstü yatıyordu. Çocuğun belden aşağısı açıktı. Altında hiçbir kıyafeti yoktu. Ayakkabısı ve şalvarı yakınındaydı. Montu ise biraz ötedeki taşın üzerindeydi. Korktuğum için oradan uzaklaştım. Eşimi aradım. Jandarma gelince de gittim." ifadelerini kullandı.