MÜSİAD'da Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

TAKİP ET

Karaman SGK İl Müdürlüğü ve Karaman İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından Karaman MÜSİAD üyelerine bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Karaman MÜSİAD şubesi tarafından firma yetkililerine SGK ve İŞKUR'un tüm illerde açıklanan 2019 yılı yapılandırma,  destekler ve teşvikler kanunu gibi toplamda 20 konu başlığı hakkında MÜSİAD Karaman şubesi toplantı salonunda bilgilendirme sunumu yapıldı. Programa; MÜSİAD Karaman Şube Başkanı İbrahim Taşbaş, İŞKUR Karaman İl Müdürü Kenan Ateş, Karaman Genç MÜSİAD Başkanı Abdülkadir Aydın, MÜSİAD Karaman Yönetim Kurulu üyeleri Osman Erdoğan, Alibeke Altun ve firma yetkilileri katıldı.

Açılış konuşmasında katılımcıları selamlayan MÜSİAD Karaman Şube Başkanı İbrahim Taşbaş, ''Katılım gösteren tüm üye ve firma yetkililerine teşekkür eder programın ilimize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ederim.'' dedi.

İŞKUR Karaman İl Müdürü Kenan Ateş konuşmasında ise ''Bu tarz bilgilendirme sunumlarının firma sahiplerinden üyelerin kendisinden  çok işin asıl  içinde olan insan kaynakları ve muhasebe  departmanı çalışanlarına daha verimli olduğunu ve  bu imkanı sunduğu için Karaman MÜSİAD Başkanımı İbrahim Taşbaş'a ve ekibine teşekkür ederiz.'' ifadelerine yer verdi.

Programda İŞKUR Şube Müdürü Metin Akgül katılımcılara; Meslek Edindirme Kursları, Özel Sektör İşverenlerimizle En Az % 50 İstihdam Taahhütü Verilmek Suretiyle Mek Açma, İşbaşı Eğitim Programı, Kreş Desteği, İşte İlk Adım Projesi, İşte Anne Projesi, Kısa Çalışma Süresi ve Ödeme Planı gibi konularda sunum yaptı.

SGK tarafından yapılan sunumda SGK İl Denetim Görevlisi Fatih Mehmet Demirel; Sigorta Prim Teşvikleri, İstihdam Teşvikleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler, Malullük, Yaşlılık Ve Ölüm Sigortası İşveren Hissesinden 5 Puanlık İndirim, Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararlar Uyarınca Uygulanan Teşvik, Genç, Kadın Ve Mesleki Belge Sahibi Olanların İstihdamına Yönelik Teşvik, Engelli Sigortalı İstihdamına Yönelik Teşvik, Araştırma, Geliştirme Ve Tasarım Faaliyetlerine İlişkin Teşvik, Kültür Yatırımları Ve Girişimleri Hakkında Uygulanan Sigorta Primi Teşviki, Sosyal Hizmetlerden Faydalanan Çocukların İstihdamı Halinde Uygulanan Teşvik, Yeni Nesil Teşvik konularına değindi.

Toplantı gelen katılımcılara ikramlar verilerek son buldu.