Muhtarlar Hem Hizmet Hem de Tebligatlarla Boğuşuyor  

TAKİP ET

Demokrasinin temel taşı konumundaki muhtarlar, sorumlu oldukları mahallelerine güzel hizmetler kazandırmak için çalışırken bir yandan da vatandaşlarımızın icra, haciz ve borç batağına saplanması nedeniyle icra tebligatları için yoğun mesai harcıyorlar.

Karaman’da çok sayıda muhtarlık, icra, boşanma ve Trafik Cezası tebligatlarıyla doldu. 
Karaman Alacasuluk Mahallesi Muhtarlığı, yüzlerce icra ve boşanma tebligatı ile doldu. Mahalle Muhtar Cemal İçel, “Sadece Muhtarlığımızda yüzlerce tebligat birikti. Eskiden haftada 5-10 tebligat geliyorsa şimdi 30-40 tane geliyor. Hepsi borç, mahkeme ve trafik cezası tebligatları. İnsanlar son iki yıldır Pandemiden dolayı işini, aşını kaybetti. Çok mağdur durumda olanlar var. Boşanma noktasında olan, arayış içerisinde insanlar var. Bunlar günümüzün gerçeği. 
Bunun yanında postacıların bizzat evlere teslim ettikleri tebligatlar ile bu sayı bir mahalle için haftalık 80-100 civarında olduğunu tahmin ediyoruz. Bize bırakılan adresinde bulunmayan kişilere ait olanlar.
İnsanların alım gücü çok düştü. Boyunlarını eğerek muhtarlığa geliyorlar. Tebligatı alırken de bazıları yardım talebinde bulunuyorlar.
Mahallemizde bize güvenerek oyları ile seçtikleri vatandaşlarımıza hizmet için tüm gücümüz ile çalışıyoruz ve mahallemizin yaşanabilir bir yer olması için çabalıyoruz, ihtiyaç sahibi insanlarımıza yardım konusunda yardımsever kişi, kurum ve kuruluşların destek ve katkıları ile yardımları dağıtıyoruz ama ekonomik şartlar nedeni ile vatandaşlarımız maalesef bu tür sıkıntılara düşebiliyor. Biz de elimizden geldiğince vatandaşlarımıza ne yapmaları gerektiği konularında bilgilendirmeler yapıyoruz.” dedi.
 






karaman muhtar