Motofest Etkinlikleri Ermenek'te Ekolojik Turizmin Kapılarını Aralıyor

TAKİP ET

745. Türk Dil Bayramı kutlamaları çerçevesinde Ermenek'te bu yıl ikincisi düzenlenen Motofest etkinlikleri büyük ilgi gördü.

Spor ve ekolojik turizminin en büyük etkinliklerinden biri olan motofest etkinlikleri kapsamında, 125'i sporcu yaklaşık 500 motorcu ve doğa tutkunlarına ev sahipliği yapan Ermenek, ekolojik turizmin kapılarını aralıyor.
Ermenek'te üç gün boyunca spor etkinlikleri ile Türk Dil Bayramı kutlamalarına renk katan sporcu, kamp ve doğa sevenler ilçenin doğal güzelliklerini sosyal medya hesapları üzerinden paylaşarak ilçenin tanıtımına katkı sağladılar.
Belediye Başkanı Atila Zorlu Motofest etkinliklerinin gerçekleştiği Turkuaz gölü mesire alanında sporcuları kamp çadırlarında ziyaret ederek istek ve şikâyetlerini dinledi.
Doğal engelleri ve eşsiz manzarasına hayran kaldıklarını belirten motofest tutkunları ve sporcular Belediye Başkanı Atila Zorlu'ya ev sahipliği için teşekkür ettiler. Ermenek'in motor tutkunları için yeni bir merkez haline geleceğini belirten kamp ve motofest tutkunları karavan turizmi için de Ermenek'in yıldızı parlayan sakin bir şehir olduğuna dikkat çektiler.
Motorları ile gölün çevresinde dik tepelere tırmanmayı başaran sporcular, izleyenlere renkli olduğu kadar heyecanlı dakikalar da yaşattı.
Belediye Başkanı Atila Zorlu Motofest etkinliklerini geleneksel hale getirmeyi düşündüklerini belirterek "Ermenek İç Anadolu Bölgesi'nin saklı cennetlerinden birisidir. Gelecek nesiller için çevremizi korumak ve sürdürmek hayati önem taşıyor. Bu düşüncemizi yerel güzelliklerimizle sürdürmek, yağmalanmadan keşfedilmesini sağlamak öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Bu anlamda motofest etkinlikleri spor ve kamp turizmi için bir başlangıç olmuştur. Doğa tutkunları ve sporcularımız Ermenek etiketi ile günlerdir ilçemizin tanıtımına katkı sağlamışlardır. Ayrıca etkinlikleri büyük bir ilgiyle ve heyecanla izledik. Hepsine teşekkür ederim" dedi.
Pandemi dönemiyle birlikte insanların tatile bakış açısı değişirken, Ermenek bu yıl ikincisini düzenlediği Motofest, su sporları ve açık hava etkinlikleri ile ekolojik turizmin kapılarını aralamış oldu.