Miniklerin Deprem Korkularını Yenmeleri İçin 5,5 Şiddetindeki Deprem Anını Yaşadılar

TAKİP ET

Karaman AFAD İl Müdürlüğü'nce Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü Etkinlikleri kapsamında Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda deprem simülasyon tırında ilkokul öğrencilerine yönelik olarak deprem eğitimi verildi.

Çocukların deprem korkularını yenmeleri ve deprem öncesinde, anında ve sonrasında neler yapılacağı ile ilgili olarak bilgiler verildi.

AFAD’ın deprem similasyon tırında ise 5.5 büyüklüğündeki deprem canlandırılırken, tıra çocuklarla birlikte binen Vali Işık, eşi Munise Işık, Belediye Başkanı Kalaycı deprem anını yaşadılar.

Programda konuşan AFAD İl Müdürü Şerife Han, deprem simülasyon tırındaki eğitimlerin bir hafta boyunca şehrin farklı noktalarında devam edeceğini belirterek,  “Bugün sizlerle deprem anını yaşayacağız. Depremin nasıl olduğunu hep beraber simülasyon tırımızda göreceğiz. Doğru davranış şekillerini öğreneceğiz. Çök, kapan ve tutun önceden anlattığımızdı. Ama bugün burada canlı bir şekilde yaşayacağız. Ama sonrasında neler yapmalıyız yine sizlerle birlikte öğreneceğiz” dedi.

Programa Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, eşi Munise Işık, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya, Emniyet Müdürü Ayhan Taş,  Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan’da katıldı.