Minikler Kütüphane İle Tanıştı

TAKİP ET

Karaman Gevher Hatun Ana Okulu Menekşe Sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Funda Gül Oflaz önderliğinde ilk kez kütüphane ile tanıştılar.
Çocukların kitap okuma alışkanlığı edinmesi ve okumanın yaygınlaştırılması için düzenlenen kütüphane gezisinde miniklere kütüphane ve kitap okumanın önemi anlatıldı.
Karamanoğlu Mehmetbey İl Halk kütüphanesinde yapılan etkinlikte, kütüphane yetkilileri tarafından minik öğrencilere; kütüphaneye nasıl üye olunur, kütüphane içerisinde nasıl davranılır, kitap nasıl seçilir, alınan kitabın teslim süresi nedir gibi konularda bilgi verildi. Minikler raflardaki kitapları inceleyip beğendikleri kitapları aldılar.
Dijitalleşen teknoloji çağında minik öğrencilere kitap okumanın önemi ve sevgisini aşılamak, onların kütüphaneden daha çok yararlanmalarını sağlamak için düzenlenen gezi veliler tarafından da takdirle karşılandı.
Etkinlik sonunda kütüphane yetkilileri de minikleri unutmadı. Toplu şekilde hatıra fotoğrafı çekilen öğrencilere bu resmi çerçeveletip hediye ettiler. Hediyelerini alan miniklerin neşesi ikiye katlandı.