MİMAR TAHİR GEZGİN

TAKİP ET

MESLEĞİNDE 25. YILINI PLAKETLE TAÇLANDIRDI

Mimarlık mesleğinde 25. Yılına ulaşan Karaman’lı Mimar Tahir Gezgin, mesleğinde 25. Yılı doldurmanın heyecanıyla Konya Mimarlar Odası tarafından plaketle ödüllendirildi. Meslektaşları tarafından da tebrik edildi.

İnşaat Mühendisleri Karaman Temsilci Başkanı Mustafa Çolakoğlu Mimar Gezgin için yaptığı açıklamada 
25. yıl Mimarlık mesleğinde Mimar Tahir Gezgin Konya Mimarlar Odasından plaketini aldı.
Karaman’ın tanınmış mimarlarından ve aynı zamanda geçen dönemde Mimarlar Odası Karaman Temsilciliği görevlerinde bulunan arkadaşımız, meslektaşımız mesleğinde 25. Yılı doldurmanın heyecanıyla Konya Mimarlar Odası tarafından verilen plaketini almıştır. Tahir Gezgin Beyi tebrik eder işlerinde başarılar dileriz.
Mimarlık mesleği ticari, sanayi ve mesken amaçlı binaları ve şehir planları ile ilgili araştırmaları yürüterek hem danışmanlık hem de mesleki hizmetleri yapan bir meslektir.
Üniversitelerimizin teknik alanlarla ilgili bölümlerinden mezun olan tüm meslektaşlarımızın mesleklerini hem özel hem de kamu sektörlerinde istihdam edebilirler.
Mimarlık mesleği insan yaşamının içinde geçeceği mekan veya mekanları üretmek, oluşturmak ve fiziki çevreyi tasarlamakla mükelleftir. Mimarlık mesleğinin ilk defa tuğla yapım olarak M.Ö. 6000 yıllarında Mezopotamya’ da kullanıldığı belirtilmektedir.
Mesleğini icra eden tüm mimar ve mühendis arkadaşlarımıza nice 25. Yıl plaketlerini almalarını temenni eder, sağlık, mutluluk ve başarı dolu günler dilerim.”dedi.