Milletvekili Ünver: "Memura ve Emekliye Verilen Zam 5 Ayda Tükendi"

TAKİP ET

CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver, yaptığı açıklamada, “Yılbaşından bu tarafa geçen 5 ayda tüketici enflasyonu yüzde 4.57 arttı. Böylece yılbaşında maaşlarına yüzde 4 zam yapılan memurlar ve memur emeklilerinin tamamı hükümetten alacaklı hale geldi. Yılbaşında maaşına % 4 zam alan bir hekim hükümetten 53 lira, memur 27 lira, öğretmen 35 lira, hemşire 30 lira, mühendis 47 lira alacaklı hale geldi.

MUTFAK ENFLASYONU İSE % 12.2

İlk 5 ay için yüzde 4.57 olarak açıklanan resmi enflasyona rağmen aynı dönemde mutfak harcamalarının yüzde 12.2 arttığı gözönüne alınırsa memur ve emekli, gıda fiyatlarındaki artış oranı karşısında daha fazla ezildi.

TÜİK'in enflasyonu düşük gösterebilmek için sürekli rakam oyunu yaptığının bilindiği ve açıkladığı enflasyon rakamlarına kimseyi inandıramadığı düşünüldüğünde; bu kapsamda da TÜİK'in 2020 yılının Ocak ayında gıda ve alkolsüz içeceklerin enflasyon hesaplamasındaki harcama grubu ağırlığını yüzde 23.29'dan yüzde 22.77'ye düşürdüğünü hatırlarsak, TÜİK'in bir ölçüde amacına ulaştığı söylenebilir.” dedi.