MİLLETVEKİLİ ÜNVER; "BASIN EMEKÇİLERİNİN 24 TEMMUZ GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI'NI KUTLUYORUM"

TAKİP ET

CHP Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeni ile yayınladığı mesajında şöyle dedi; “Özlük haklarından mahrum bırakılan, hapis ve işten çıkarmayla tehdit edilmesine rağmen kalemini satmayan,  hileli değil ilkeli haberi ve tarafsızlığı yol edinen çok değerli basın mensupları; ne yazık ki bu yıl da tıpkı geçtiğimiz yıllardaki gibi birçok gazetecinin işsiz olduğu, çalışanların ise iş güvencesi, örgütlenme hakkı gibi çalışma hayatının olmazsa olmazlarından ve birçok özlük hakkından mahrum bırakıldığı bir Basın Bayramı(!) daha kutluyoruz.

Patronların, iktidarın ya da makam sahiplerinin kalemini tutan basının, saygınlığının ve inandırıcılığının olmadığını hepimiz biliyoruz. Ne var ki bu çağ dışı anlayıştan medet umanlar da hala varlığını sürdürüyor!

Tarafsızlığından vazgeçen, gazeteciliği yandaşlık olarak gören, kesesini doldurup gerçeği çarpıtan gazetecilere(!) inat, hiç bir koşulda doğrudan ve tarafsızlıktan ayrılmayan tüm basın emekçilerine saygı ve teşekkürlerimi sunarken; gerçek gazetecilerin, basın emekçilerinin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyorum.