Milletvekili Şeker: "Esnaflarımızın sıkıntılarını biliyoruz"

TAKİP ET

AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker, İl Başkanı Av. Abidin Çağlayan, İl Genel Meclisi Başkanı Adem Kapar, merkez İlçe Başkanı Feyzullah Tunç ve beraberindeki heyet Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğini ve akabinde de aynı binada bulunan esnaf odalarımızı ziyaret etti.

Ziyaret sırasında Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği yönetim kurulu başkanı Bayram Uysal, başkan vekili Cemal Özbay, yönetim kurulu üyeleri Şuayip DİK, Fatih Elitok ve genel sekreter Halil İbrahim İncekara’da hazır bulundu.

Birlik başkanı Bayram Uysal, “Sayın vekilim, sayın başkanlarım Esnaf Odaları Birliğimize yapmış olduğunuz bu ziyaretten dolayı teşekkür ederiz. Bildiğiniz gibi Covid-19 Pandemi sürecinin başlamasından bu yana 11 aydır esnaf ve sanatkarlarımız zor günler geçirmekte, özellikle kahveci, cafe işletmecisi, lokanta, kantinci, servis işletmecileri, internet kafe, spor salonları, düğün salonları başta olmak üzere farklı sektörlerde faaliyet gösteren 7.500 esnaf ve sanatkarımız kazanç elde edememekte, evine ekmek götürememekte, SSK, Bağ-Kur Pirimlerini, vergilerini, çalıştırdığı elemanın ücretini ödeyemez duruma düşmüşlerdir.

Devletimiz tarafından verilen 1.500 lira kira yardımı ve 3.000 lira gelir kaybı desteği ille bankalar tarafından verilen krediler esnafımıza bir nebze katkı yapmıştır ancak hepimizin isteği bu sürecin bir an evvel bitmesi ve esnaflarımızın normal faaliyetlerine dönmesidir.” dedi.

AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker’de “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkisini gösteren Koronavirüs salgını, tüm halkımızı olduğu gibi esnaf ve sanatkarlarımızı da sıkıntıya sokmuştur. Hükümetimiz gerekli tedbirleri alarak bu süreçten kurtulmak için elinden gelen gayreti göstermekte, esnaf ve sanatkarlarımıza gerekli destekleri vermektedir. Esnaflarımızın sıkıntılarını biliyoruz, yetkililerimiz nezdinde dile getiriyoruz. Temennimiz ülkemizde ve ilimizde de başlayan aşı çalışmaları ile birlikte bir an önce normal hayata dönmemizdir. Bazı meslek kollarında işyerleri kapalı, bu durum bir tek bizde değil tüm dünya ülkelerinde devam etmektedir.” dedi.

AK Parti heyeti daha sonra aynı binada bulunan esnaf odalarını da ziyaret ettiler.




karaman ak parti esnaf esnaf odası ziyaret