MİLLETVEKİLİ RECEP ŞEKER..

TAKİP ET

AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker, 3 Aralık 'Dünya Engelliler Günü' nedeniyle bir mesaj yayınladı.

MİLLETVEKİLİ DR. R. ŞEKER; “ENGELLİ KARDEŞLERİMİZİN GÖREN GÖZÜ, İŞİTEN KULAĞI, TUTAN ELİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Şeker mesajında şu ifadelere yer verdi: “Engelli vatandaşlarımızın topluma kazandırılması, yaşam koşullarının kolaylaştırılarak hayat standartlarının yükseltilmesi ve insan haklarının tam ve eşit ölçüde sağlanması amacıyla; 3 Aralık günü Birleşmiş Milletler tarafından “Dünya Engelliler Günü” olarak kabul edilmiştir.
Bu tarih engelli vatandaşlarımızın sorunlarına ve ihtiyaçlarına dikkat çekmek, toplumsal duyarlılığı artırmak ve farkındalık oluşturmak açısından çok önemlidir. Çünkü engelli kardeşlerimizin yaşadıkları sorunlar ve sıkıntılar sadece kendilerinin ve ailelerinin değil hepimizin ortak sorunudur.
Engelli kardeşlerimizin hayat mücadelelerinde yanında olmak, onları teşvik etmek ve herhangi bir dışlanmışlığa maruz kalmalarını önlemek hepimizin öncelikli sorumlulukları arasında yer almaktadır.
13 yıllık AK Parti İktidarı döneminde engelli kardeşlerimizin; toplumsal yaşama tam olarak katılan, ayrımcılığa maruz kalmayan, fırsat eşitliğinden yararlanan ve eşit bireyler olarak haklarını tam olarak kullanabilmelerini sağlamak amacıyla; eğitimden istihdama, sosyal yardımlardan evde bakım hizmetlerine kadar her alanda reform niteliğinde yasal düzenlemeler yapılarak engelli vatandaşlarımızın önündeki bütün engel ve eşitsizlikler kaldırılmış ve hak ettikleri hayat standartlarına kavuşmaları sağlanmıştır.
Bundan sonra da engelli kardeşlerimizin gören gözü, işiten kulağı, tutan eli olmaya devam edecek, onların hayatlarını daha da kolaylaştırmak, toplumla daha da bütünleşmeleri ve sosyal hayata uyum sağlamaları ve her türlü haktan en iyi şekilde yararlanabilmeleri için çalışmalarımız devam edecektir.
Bu duygu ve düşünceler ile engelli kardeşlerimizin “Dünya Engelliler Günü’nü en kalbi duygularımla tebrik eder, aileleri ve sevdikleriyle beraber sağlıklı ve mutlu bir yaşam dileğiyle selam ve saygılarımı sunarım.” dedi.