MİLLETVEKİLİ KONUK, KHK TOPLANTISINA KATILDI

TAKİP ET

Ak Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk, 697 sayılı yeni Kanun Hükmünde Kararname (KHK)'nın Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından İç İşleri Komisyonu toplantısında yerini aldı.

Kararnamede, terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca (MGK) devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum ve gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı veya irtibatı olan kamu görevlerinin ihraçlarına ilişkin liste de yer aldı.
    “Mor Beyin” yazılımı ile telefonlarında Bylock tespit edilen 11 bin 480 kişiden bazıları son KHK ile görevlerine iade edildi.
    Milletvekili Recep Konuk gündeme ilişkin toplantıyı değerlendirerek;
    “İhanet şebekesinin Mor Beyin tuzağını ve ihraç mağduriyetlerini kapsayacak Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname gündemiyle İçişleri Komisyonu toplantımızı yaptık hayırlara vesile olur inşallah.”dedi.
    Olağanüstü hal (OHAL) kapsamında hazırlanan 697 sayılı yeni Kanun Hükmünde Kararname (KHK) Resmi Gazete’de yayımlandı. 697 sayılı KHK ile “Mor Beyin” yazılımı ile telefonlarında Bylock tespit edilen 11 bin 480 kişi arasında bulunan ve kamu görevinden ihraç edilen 2 bin 168 kamu görevlisinden bin 823’ü iade edilmişti.