Milletvekili Eser, Köylülerle Birlikte Pekmez Kaynattı

TAKİP ET

AK Parti Karaman Milletvekili Selman Oğuzhan Eser, köy gezilerine Bozkandak, Damlapınar, Kızılyaka, Başkışla, Yazılı ve Çakırbağ köyleriyle devam etti.

Karaman İl Özel idaresi tarafından Kızılyaka yol ayrımından Başkışla-Damlapınar köylerine devam eden 13 kilometrelik yolun 2. Kat, Yazılı köyünde yapılan 4 kilometrelik 1. Kat asfalt çalışmaları ile Çakırbağ köyünde Pazar yerine yapılan 6 bin m2 sıcak asfalt çalışmalarını yerinde inceleyen Vekil Eser, köylerde üreticilerin sulama projeleri, bölgede üretilen ve katma değeri oldukça yüksek olan ekşikara üzüm ve pekmez üretimi için bölgeye yatırım yapılması konusunda değerlendirmeler yaparak bilgi alışverişinde bulundu.

Başkışla köyünde çiftçi Ahmet Karaca’nın Tarım ve Orman Bakanlığı’nın % 50 hibeli makine ekipman desteği kapsamında aldığı balya makinesini da teslim eden Milletvekili Eser ziyaretleri sırasında köylülerle birlikte pekmez kaynattı, çocuklarla ve köy halkıyla sohbet etti.

Vekil Eser’in köy ziyaretlerine İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Yener Terlemez, Tarım ve Orman İl Müdürü Yusuf Şahinbaş, Tarımsal ve Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Özgür Öztürk, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Murat Öztürk ve İl Genel Meclisi üyeleri Mustafa Yangöz ve Mustafa Atabay’da katıldı.