Millet Bahçesi Piri Reis Vadisine Yapılamaz Mı?

TAKİP ET

*400 Bin m2’lik alanın 100 Bin m2’si kullanıldı, burada 300 Bin m2’lik alan boş duruyor.

*Görüştüğümüz ve bilgisine başvurduğumuz pek çok kişi, Millet Bahçesi için Piri Reis Vadisi Karaman’ın yeni bir cazibe merkezi olması için en uygun yer olduğunu belirttiler.

*Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu alanı TOKİ’den devralarak kimseye maddi bir külfet getirmeden Millet Bahçesi’ni buraya yapabilir.

Son günlerde Karaman Kamuoyunu meşgul eden ‘Kent Meydanı’ alanına AK Partili Belediye Meclis üyelerinin Belediye Meclisine sundukları teklif ile bu alanın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na devredilerek ‘Millet Bahçesi’ olarak yapılması ile ilgili gelişmeler ve tartışmalar sürüyor.

Konu ile ilgili Gazetemizin araştırmalarında, görüştüğümüz vatandaşlar ve bazı konunun uzmanı kişilerin görüşü; Millet Bahçesi’nin şehir merkezine değil, şehrin değişik bir alanına yapılmasının daha uygun olduğu şekilde yorumlandı.

Özellikle Doğu Kışla mevkiinde TOKİ tarafından 400 bin m2 alanda başlatılan ve 100 bin m2’lik alnına yapılan ilk etabı sonrasında 2. Etabı için hiçbir şey yapılmaması ve bu konuda da bir açıklama yapılmaması, alanın hem şehir merkezini rahatlatacak hem de o bölgeye hareketlilik kazandıracak olması nedeni ile en uygun alanın Piri Reis Vadisindeki 300 bin m2 lik alana Millet Bahçesi yapılmasının daha uygun olacağı ortak bir görüş olarak ortaya çıktı.

Diğer yandan bazı vatandaşlar da Millet Bahçesi olarak şu andaki Stadyumun yeri veya demiryolu arkasında taşınacak olan Buğday Pazarının yerinin daha uygun yerler olacağını belirttiler.

Konu ile ilgili görüştüğümüz bazı meslek grubu kişiler de; Kent Meydanı Projesi bir kentin her alanda kültürünü yansıtan alanlar olduğunu, bu nedenle de alanın Kent Meydanı Projesi olarak daha önceki planlar doğrultusunda yapılması gerektiğini, Millet Bahçeleri Projesinin, insanların dinlenebileceği ve vakit geçirebileceği alanlar olduğunu, özellikle de Karaman halkının bu tür yerlerde daha çok piknik yapmak gibi alışkanlıklarının olduğunu, bu nedenle merkeze böyle bir projenin yanlış olacağını, Türk Dünyası Parkının bu konuda iyi bir örnek olduğunu belirttiler ve böyle bir ihtiyaç için daha geniş ve şehrin değişik bir alanının daha uygun olacağını belirttiler. (Bu görüşleri önümüzdeki günlerde yayınlayacağız)