MHP'DEN AÇIKLAMA

TAKİP ET

Milliyetçi Hareket Partisi Karaman İl Başkanı Av. Oktay Yılmaz ülkemizde yaşanan askeri kalkışmayla ilgili bir açıklama yaptı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin olağanüstü ve gayri meşru bir durumla karşı karşıya olduğunu belirten Yılmaz, ’Demokrasiyi askıya alma, millet iradesini yok sayma teşebbüsünün ülkemize yapılacak büyük bir hata olacağı açık ve meydandadır” dedi.
Türkiye’nin yakın tarihinde defalarca askeri darbe girişim ve tecrübesini yaşadığına dikkat çeken Oktay Yılmaz konuşmasında, “ Türk milleti her seferinde darbelerin yıkım ve acı sonuçlarına muhatap kalmıştır. Herkes bilmelidir ki, demokrasiden taviz istikbal ve istiklalden kopuş demektir. Milliyetçi Hareket Partisi her türlü demokrasi dışı arayışa tavırlı ve karşıdır. Türkiye’nin pek çok sorun ve sıkıntısı olduğu tartışmasızdır.
Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünün çok ciddi tehdit ve taciz altında bulunduğu da ortadadır. Ancak her sorununun çözüm yolu demokrasidir. Türkiye’nin iç savaş ve kaos ortamına savrulması halinde Türk milletinin ödeyeceği bedel vahim ölçüde yüksek ve pahalı olacaktır. Bu itibarla geleceğimizi karartacak, milli birlik ve bütünlüğümüzü sabote edecek her türlü müdahaleye milletçe mesafeli durmamız şarttır ve tarihi bir sorumluluktur’’ sözlerine yer verdi.
İl başkanı Yılmaz son olarak, “15 Temmuz akşamında başlayan olaylar neticesinde şehit olan güvenlik güçlerimize ve vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet yakınlarına sabırlar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun” dedi.