Mhp İl Başkanlığında Oktay Yılmaz Dönemi

TAKİP ET

Milliyetçi Hareket Partisi İl Kongresi Cumartesi günü geniş katılımla yapıldı. ...

MHP İL BAŞKANLIĞINDA OKTAY YILMAZ DÖNEMİ
Milliyetçi Hareket Partisi İl Kongresi Cumartesi günü geniş katılımla yapıldı.
Konya Mehter Takımı eşliğinde Kongre öncesinde parti binası önünden yüzlerce partili İsmet Paşa Caddesi üzerinden kongrenin yapılacağı Yunus Emre Konferans Salonuna doğru yürüdü.
Kongreye, MHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, MHP Eski Milletvekili Hasan Çalış, İl Başkanı MHP Milletvekili aday adayı İsmet Hatipoğlu, İlçe Başkanı Oktay Yılmaz, eski Milletvekili Ali Pınarbaşı, Ak Parti İl Başkanı Nazmi Ünlü, Merkez İlçe Başkanı Ahmet Akça, KTSO Başkanı Mustafa Toktay, Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, çevre ilçe ve beldelerden belde belediye başkanları, partililer ve çok sayıda davetli katıldı.
İl Kongresi saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Kongrede divan heyetinin yer almasından önce bir selamlaya konuşması yapan ve görevi Oktay Yılmaz’a bırakan İsmet Hatipoğlu, “Milletvekili aday adayı’yım takdir genel başkanımızın.”dedi.
“İnşallah en kötü günlerimiz böyle bir düğün havasında olur”
Hatipoğlu; “Çamurda karda birlikte mücadele ettiğimiz hareketimizi bir nokta ileriye götürmek için birlikte olduğumuz arkadaşlarımızdan helallik diliyorum. Bizlerin ne kadar gücümüz, çalışma azmimiz varsa hepsini ortaya koymaya hazırız. Allah nasip eder o günleri görürsek bende birçok arkadaşımız gibi milletvekili aday adayı olmaya karar verdim. Takdir genel başkanımızındır. Hangi arkadaşımız burada Milletvekili adayı olursa onunla birlikte bütün dağları taşları bütün Karamanlı hemşehrilerimizi tek tek ziyaret edip MHP’yi Karaman’da en üst noktaya taşıyabilmek için gayret edeceğim. Değerli dava arkadaşlarım, bugün itibarı ile Karamanımızda yeni bir yönetim hareketimize yön verecek. Ben liderimizin önderliğinde oluşacak olan teşkilatımızın direktiflerinde Karaman’da çok ciddi şeyler olacağına inanıyorum. Bu ancak inanan insanlarla olur. Sizlerin gözlerinde bu inancı görmek mümkün. Yeterki biz buna inanalım, buna güvenelim. İnşallah Allah’u Teala çalışanı sever. İnşallah en kötü günlerimiz böyle olur. Bir düğün havasında olur. Biz gayret edelim. Takdir Allah’tan. Kongremiz hayırlı uğur olsun.”dedi.
“seçim çalışmalarına ağırlık vereceğiz”
Kongrede tek aday Oktay Yılmaz, kendisine gösterilen tüm desteğe karşı genel merkeze ve bütün teşkilat mensuplarına teşekkür etti. Kongre sonrası genel seçim çalışmalarına hız verecek olan MHP’de, Oktay Yılmaz, birlik ve beraberlik vurgusu da yaparak; “tüm hemşehrilerimize açık olacağız, herkesi kucaklayacağız. Partimizi en iyi şekilde temsil edecek ve çalışmalarımıza ağırlık vereceğiz. Desteklerinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum.” dedi.
MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AYHAN;“ “SIFIR SORUN DEĞİL, ETRAF SIRF SORUN OLDU”
Ak Parti hükümetini sert dilde eleştiren MHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan;
“Siz iktidarda kalmak uğruna her türlü zillete rıza gösteremezsiniz. Bunun hesabını Türk milleti ile birlikte sorarız.
Bugün Türkiye Cumhuriyetinde hükümet vesayet altındadır. Hükümet istediğini yapamamaktadır. Açık seçik bu ortadadır.
Dış siyasete bakın. Bugün “sıfır sorun” dediler. Bugün etrafımızdaki olay, Suriye’den başlayın. Hiç kimse size dünyada yardım etmiyor. Sizin uyguladığınız politikalar sizi orada sıkıştırmaya başladı. Bu olayları sadece Türkiye’de olan olaylar olarak nitelendirmekte mümkün değil. Siz geldiğiniz gün “biz, büyük Ortadoğu Projesinin Türkiye’deki bayisiyiz.” diyebilecek ifadeleri kullanırsanız bugün bu hale gelirsiniz. Suriye, Irak ile düştüğünüz durum belli. Çevrede sıkıntıya düşmüş bir haldesiniz. Sadece siyasi parti siyasi organizasyon olarak değil ülkeyi de aynı şekilde sıkıntıya düşürmüş vaziyettesiniz. Sıfır sorun değil, etraf sırf sorun olmuş vaziyettedir. 
    Türkiye 17-25 Aralık 2014 tarihinden bu yana hırsızlıkta 11 sıra birden yükseldi.  Hırsızlık yolsuzlukta Türkiye tavan yaptı. Bunu nasıl dünyaya izah edeceksiniz.
Bu iktidarla bu hale gelmiş bir ülkenin bu iktidarla gitmesi mümkün değil. Herkesi iş sahası açmak yerine daha düşük bir yardımla bağlamaya çalışıyorsunuz. Herkesi kendinize tabi kılmaya çalışıyorsunuz. Böyle bir düzenin yürümesi mümkün değil.
“YOK OLAN ESNAFA SIFIR FAİZLİ KREDİ VERSEN NE OLACAK?”
Geçenlerde Perakendeciler yasası çıktı. Cumhurbaşkanı Başbakan iken diyordu ki “Esnafda birleşsin alışveriş merkezi yapsın. Bütün esnaf birleşseniz bir alışveriş merkezi yapabilir misiniz.?  Var mı buna gücünüz. Bu alay etmektir. Bunu bir tarafa bırakın şimdiki Başbakan da ne diyor “Alışveriş merkezlerinin yüzde 5’ini ayıracağız.”diyor. İkisinin dediği birbirini tutmuyor. Başbakan diyor ki, “Esnafa sıfır faizli kredi vereceğiz.”diyor. Yok olan esnafa sıfır faizli kredi versen ne olacak sanki.  2 milyon 300’den, 1 milyon 100’e düşmüş esnaf sayısı. Bu iyiye gittiğine mi delalettir. Türkiye AKP iktidarından bu yana 2 trilyon doların üzerinde ithalat yaptı. 1. 3 trilyon civarında da ihracat yaptı. 800 milyar dolardan dış ticaret açığı verdi. 350 milyar dolar da cari açığı koyduğunuz zaman Türkiye’nin borç artığı 350, 400 milyar dolar. Bunun neresi iyi Allah’ınızı severseniz.”dedi.
Tek Liste ile gidilen MHP İl Yönetimi şöyle oluştu;
İL YÖNETİM KURULU                 
  1- HÜDAVERDİ ÖZKILIÇOĞLU                 
  2- KAZIM GÜCÜYENER                      
  3- DURMUŞ YILDIZBAŞ                     
  4- HAKAN GÜVENSOY                      
  5- MUSTAFA AŞKAN                      
  6- MUSTAFA GÖKBULUT                 
  7-H.SAMİ ÖRS                          
  8-CÜNEYT DÜZENLİ                     
  9- MAHMUT GÜVENTÜRK                 
10- ZEKİ ÇAĞLAYANKAYA                 
11- OSMAN SILAY                         
12-VELİ ÜLKÜSEVER                     
13-ORHAN GENÇ                         
14- CELAL KOCABIYIK                     
15-İSMAİL DOĞAN                         
16- ŞABAN KÖSE                         
17- HASAN KONUKSEVEN                 
18- RAMAZAN ERKABAKTEPE                 
19- HÜSEYİN GÜL                         
20- KEMAL KARABÜBER                     
İL DİSİPLİN KURULU                          
1- BEKİR DEMİRTAŞ                     
2- ÖMER FARUK KEBAPÇI                 
3- MUSTAFA ALTUNTAŞ                     
4- EKREM TOGAY                         
5- NURULLAH BİNARBAŞI                 
6- BEKİR KÜÇÜKTÜRK                     
7- NAİL ÜNAL                         
GENEL MERKEZ ÜST KURUL DELEGELERİ                     
1- OKTAY YIMAZ                         
2- MAHMUT ÜNÜVAR                     
3- İSMET İLMİ HATİPOĞLU                 
4- KAMİL KOÇDAYI                   
5-YÜKSEL BÜYÜKKARCI