MHP İL BAŞKANI YILMAZ; "MISIR'DA DARBEDEN BU YANA İLERLEYEN SÜREÇ KARA BİR LEKE TEŞKİL ETMİŞTİR"

TAKİP ET

Milliyetçi Hareket Partisi Karaman il başkanı Av. Oktay Yılmaz, askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan..

Milliyetçi Hareket Partisi Karaman il başkanı Av. Oktay Yılmaz, askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile beraber 106 kişi hakkında geçtiğimiz ay verilen idam cezalarının onanmasını şiddetle kınadı.
Yılmaz açıklamasında, “Mısır tarihinin ilk demokratik seçimlerinde halkın oylarıyla göreve getirilen Mursi’nin keyfi, adaletten uzak ve hukuki sayılamayacak bir süreç sonucunda böyle bir hükümle karşı karşıya bırakılması, şüphesiz Mısır’ın ihtiyaç duyduğu toplumsal barış ve istikrarın sağlanmasına hiçbir şekilde katkı sağlamayacaktır.
İradeleri kendilerinden alınmış, dışarıdan güdümlü yargının verdiği karar tanınamaz. Halkın iradesi sonucu Cumhurbaşkanı olmuş birisinin adaletsiz bir şekilde görevinden alınması ve sonrasında idama mahkûm edilmesini tarihin affetmeyeceğini bilmeliler. Mısır’da darbeden bu yana ilerleyen süreç kara bir leke teşkil etmiştir.
Mursi ve İhvan üyelerinin iradelerinin yeniden tanınması ve haklarının geri verilmesi gerekmektedir. Bu tarihi yanlıştan bir an evvel vazgeçilmeli halkın iradesi darbecilerin ihtirasından kurtarılmalıdır. Bu zalimce kararı şiddetle kınıyorum.”