MEVSİM GEÇİŞLERİNE DİKKAT!

TAKİP ET

Mevsim geçişlerinde, ısı farkları olduğu için ilkbahar ve sonbaharda hasta olma riski artıyor. Yetkililer bu konuda uyarılarda bulunarak,

 “Alerjik bünyelilerin ve astım hastalarının özellikle bu dönemde ilaçlarını düzenli kullanmaları çok önemli. ‘İyiyim’ diyerek ilaç kullanımını asla kesmemeliler.
    Mevsim geçişlerinde ani ısı değişiminin hastalıkları tetikliyor. Kapalı ortamlarda hastalık riski daha fazla. Çünkü soluma ve temas, hastalığın geçiş nedenleri arasında yer alıyor. Nezle ve gripten korunmanın başlıca şartı hijyendir.
     İlk olarak ellerin yıkanması çok önemli. İşten, okuldan veya dışarıdan eve gelince, yemeklerden önce mutlaka eller yıkanmalı. Ayrıca kronik hastalığı olanların ve gebelerin, bağışıklık sistemi düşük olan kişilerin nezle ve gripli kişilerle teması doğru değil. Ayrıca kronik rahatsızlığı olanların da bağışıklık sistemini güçlendirmek için aşı yaptırmaları gerek. Mevsim geçişi dönemlerinde dengeli beslenmeye dikkat edilmeli, yeterince sıvı alınmalı. Mevsime uygun giyinmek, dengeli spor yapmak ve düzenli uyku da hastalık riskini azaltır”