MEVLÜT AKGÜN; "PERŞEMBE NİN GELİŞİ"

TAKİP ET

24 Haziran seçimlerinin ardından özellikle AK Parti’deki oy kayıpları ile ilgili yorumlar dikkat çeken, AK Parti Karaman eski Milletvekili ve 24 Haziran seçimleri için aday adayı olan ancak listeye giremeyen Mevlüt Akgün facebook sayfasından yaptığı paylaşımda ilginç açıklamalar yaptı.

Akgün, direk Karaman’dan bahsetmese de aday belirleme süreci ile ilgili Ankara’daki bir eski Milletvekili arkadaşı ile olan diyalogu oldukça dikkat çekici bulundu.

Akgün’ün Facebook sayfasındaki paylaşımı aynen şöyle;

“Bugünlerde Ankara’da nereye uğrasam seçim sonuçları konuşuluyor. Uzun uzun değerlendirmelerden tutun da sloganik atışmalara kadar seçim sonrasına ilişkin keyifli sohbetlere tanıklık ediyorum. Öncelikle belirtmeliyim ki, Sayın Cumhurbaşkanımıza oy vermemiş pek çok seçmen bile, siyasi istikrarın korunmuş olması ve seçim sonrası piyasalarda oluşan iyimser havadan memnun görünüyor .

Ak Partili dostlarımın olduğu topluluklarda ise, hem Başkanlık seçimindeki zaferin coşkusu yaşanıyor, hem de partideki oy kaybının sebepleri üzerinde değerlendirmeler yapılıyor.

Dün doğu illerinden birinde vekillik yapmış, hatta geçen dönem Parti Genel Merkezinde “Birim Başkan Yardımcısı” sıfatı olan bir dostumla konuşuyordum. Kendi ilinde Ak Partinin oy kaybına neden olan etkenleri konuşurken,”en çok aday listesindeki yanlışlara “vurgu yapıyordu.

Dedim ki, “aday listesi seçmen tercihini bu oranda değiştirmemeli”. Dostum bana “haklısın ancak koskaca bir ilde, il merkezi dururken birinci sıranın bir ilçe adayına verilmesi, ilde infiale neden oldu. Böyle bir hata tepki oylarına dönüştü” dedi. Üzüldüm doğrusu. Yıllardır siyasetin içinde olmanın verdiği bir güven ve tecrübe ile sordum.”Siyasette sadece Türkiye’nin değil Dünyanın markası haline gelmiş bir partinin genel merkezi, il içindeki coğrafi dağılım ve güç merkezlerini dikkate almaz mı sence?” dedim. Dostum hayıflanarak “Maalesef öyle şeyler yaşandı ki bende inanamadım. İl Başkanı ve Birinci sıra milletvekili adayının tercihleri listeye yansıdı” dedi.

İnanmak istemedim. Geçmiş seçimlerde bu yöntemin kullanıldığına hiç tanık olmadığım İçin tekrar sordum.” Bir yanlışlık olmasın ilde yapılan anketler ve temayül yoklamalarının mutlaka etkisi olmuştur. Sen bu bilgilere sahip olmayabilirsin” dedim. Geçmişte genel merkezde görev almış dostum gülerek” Bizde onlara kimse bakmadı. İki kişi ilin kaderini belirledi. Perşembenin gelişi, Çarşamba’dan belli olur .” dedi.

Ben yıllarını siyasi çalışmalara adamış bir insan olarak dostumun anlattığı türden olayların yaşanmamış olmasını temenni ederek, çayımı yudumlayıp dost meclisinden ayrıldım.

Bugün internet haberlerine göz atarken, Ak Parti Genel Merkezinin seçim sonuçları üzerinde değerlendirme yapmaya başladığı ve seçimde yaşanan oy kaybının muhtemel nedenleri üzerinde kapsamlı bir rapor hazırlayacağı ifade ediliyordu.

Mutlaka gerçekçi ve objektif bir rapor hazırlanacaktır. Ancak yerel seçim hazırlıklarına damga vuracak bu iç muhasebe döneminde, bence en çok aday tespitinde taban tercihlerini doğru ölçecek ve ahbap çavuş ilişkilerine alan bırakmayacak yöntemler konusunda çaba sarfetmek gerektiğini düşünüyorum..

Yoksa dostumun dediği gibi, Perşembe’nin gelişi Çarşamba’dan değil Pazartesinden belli olabilir. Benden hatırlatması..

Saygılarımla.”