Mevlid Kandili mesajları

TAKİP ET

KARAMAN BELEDİYE BAŞKANI SAVAŞ KALAYCI

Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Çarşamba’yı Perşembe’ye bağlayan gece idrak edeceğimiz Mevlid Kandili münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Sevgilerin ve sevgilinin en yücesi Peygamber Efendimizin doğumu, insanlık tarihinin en önemli olayıdır. Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz; yeryüzüne hak ve adaleti, sevgiyi, saygıyı, eşitliği, yardımlaşmayı ve güzel ahlakı getirerek İslam’ın da müjdeleyicisi olmuştur.

Bu nedenle Mevlid Kandili, O’nun getirdiklerini anlamak için önemli bir fırsattır. Sevgili Peygamber Efendimizin örnek hayatı ve davranışlarını, hayatımız boyunca kendimize prensip edinmeliyiz.

Bu anlamlı gecenin huzura ve hayırlara vesile olmasını diliyor, milletimizin Mevlid Kandili'ni en içten dileklerimle kutluyor, tüm hemşehrilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”


AK PARTİ KARAMAN MİLLETVEKİLİ DR. RECEP ŞEKER

AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker, Mevlid Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Şeker mesajında şu ifadelere yer verdi: 

“Resûl-i Ekrem Efendimiz (S.A.V)’in varlık âlemini şereflendirmesinin yıl dönümünde idrak edeceğimiz mübarek bir Mevlid Kandiline daha ulaşmanın Milletçe huzurve coşkusunu yaşıyoruz.

Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V) bu kutlu gecede dünyamızı şereflendirmiş, O’nun doğumu ile insanlığın önünde aydınlık bir devir açılmış, karanlık dünyamız O’nun nuru ile aydınlanmıştır. O’nun doğumu insanlık tarihinin en şerefli ve önemli olaylarından biridir.

Düşmanları tarafından takdir edilecek kadar adaletli ve dürüst olan, bu yüzden kendisine “Muhammedü’l-Emin” denilen Hz. Muhammed (S.A.V) bütün insanlığı bir olan, eşi benzeri bulunmayan Yüce Allah (C.C)’a iman etmeye ve O’na gerçek manada kul olmaya davet etmiştir. 

Hz. Muhammed (S.A.V); imanı, ibadeti, adaleti, ahlakı, ahde vefası, hoş görüsü, şefkat ve merhametiyle ve kısaca bütün  yönleriyle örnek alınması gereken emsalsiz bir şahsiyettir. O, her insan için her konuda kusursuz bir örnek, mükemmel bir ölçüdür. O, son derece âdil, sözünün eri, insan haklarının yılmaz savunucusu idi, yetimleri korurdu ve kimsesizlerin kimsesi idi.

Bu duygu ve düşünceler ile Mübarek Mevlid Kandilinin ülkemizin birlik ve beraberliğine, Milletimizin huzur ve mutluluğuna vesile olmasını Yüce Allah (C.C)’dan niyaz eder, tüm Karamanlı hemşerilerimizin, İslam âleminin ve Milletimizin Kandilini en kalbi duygularımla tebrik ediyorum.” Dedi. 


AK PARTİ KARAMAN İL BAŞKANI ABİDİN ÇAĞLAYAN

Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V.)’in dünyaya teşriflerinin yıldönümü olan Mevlid Kandilini idrak etmenin bahtiyarlığını yaşıyoruz.

Cehalete karşı hakikatin ve selim kalp ile akletmenin temsilcisi olarak gönderilen Peygamberimiz, kötülüğe karşı iyiliğin, zulme karşı adaletin, şirke karşı tevhidin, fitne ve fesada karşı âlemlerin Rab’bi olan Allah’a teslimiyetin timsali olmuştur.

İyilik ve doğruluk adına örnek alınabilecek ne varsa herkesin onun hayatında bulabileceği yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V.)’in doğum günü olan Mevlit Kandil’ini kutluyor, bu mübarek gecenin feyiz ve bereketinin, tüm Karamanlı hemşerilerimize, ülkemize ve İslam Alemi’ne hayırlar getirmesini diliyorum.


AK PARTİ MERKEZ İLÇE BAŞKANI FEYZULLAH TUNÇ

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Feyzullah Tunç, “Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz ‘in doğumu vesilesiyle kutladığımız bir Mevlid Kandil’ine daha kavuşmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Tunç, mesajında şunları kaydetti: “Bugün âlemlere rahmet olarak gönderilen Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın (SAV) dünyamıza teşriflerinin yıl dönümü. Karanlıkların aydınlığa kavuşmasında ve katılaşmış kalplerin yumuşamasında çok önemli bir yere sahip olan, böyle şerefli ve mübarek bir gün vesilesiyle Peygamber sevgisinin gönüllerimize kök salmasını diliyorum.

Duygularında sevgi, şefkat, merhamet ve hoşgörüyü, ilişkilerinde hakkı, doğruyu, güzeli ve vefayı, ibadetlerinde ihlâs ve samimiyeti öne çıkararak gönülleri fetheden, güzellik ve ümit dolu Hz Peygamber (SAV) bütün varlığıyla bize örnek olmakta, yaşamakta olduğumuz hayata ve geleceğimize ışık tutmaktadır.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde Mevlid Kandilimizin bütün Müslümanlara huzur getirmesini, insanlığın içine düştüğü sıkıntıların aşılmasında kardeşlik bağlarımızın güçlenmesine ve yeni rahmet kapılarının açılmasına vesile olmasını Cenâb-ı Allah’tan diliyor, Karamanlı hemşehrilerimizin ve tüm İslâm âleminin Mevlid Kandilini tebrik ediyorum.”


KARAMAN ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI BAYRAM UYSAL

Mevlid; doğum zamanı, doğulan yer ve zaman anlamına gelmektedir. Peygamber Efendimiz (sav)’in doğduğu geceye Mevlid Gecesi denir. Bu gece aynı zamanda Rebiülevvel ayının onikinci gecesidir. Dünyanın her kesiminden Müslümanlar, her sene bu geceyi Mevlid Kandili olarak kutlamaktadır. Peygamber Efendimiz (sav)’in doğumu tüm Müslüman Aleminde Kutlu Doğum Haftası olarak adlandırılarak bir hafta kutlanılır. Bu hafta Müslümanların bayramıdır. Mevlid Kandili insanı insan yapan bütün güzelliklerin toplandığı rahmet elçisi Hz. Peygamberin (sav)’in doğumunu kutladığımız, onun bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatan insanlık ve merhametini, insaf ve adaletini, sabır ve metanetini, kerem ve cömertliğini, insanlığa sunduğu değerleri anlayıp hayatımızı onun yüce ahlâkıyla güzelleştireceğimiz bir tazelenme haftasıdır.

Bu gece, Yüce Rabbimizin âlemlere rahmet olarak gönderdiği Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa’nın (s.a.s) bir kez daha mevlidi şerifini idrak edeceğiz. Kandiller; ışıklarıyla sadece karanlık gecelerimizi değil, aynı zamanda manevî feyziyle de daralan gönüllerimizi aydınlatan, zihinlerimizi berraklaştıran gecelerdir.

Kandiller; öze dönüşün, Yüce Yaradanımıza yürekten yakarış ve yönelişin, gönüllerimizi arındırmanın, kalp gözümüzü açıp gönül dünyamızı temizlemenin fırsatı olan, nefsin yanıltıcı arzu ve isteklerinden uzaklaşmanın imkânlarını sunan kutlu zaman dilimleridir.

İşte Mevlid Kandili de insanı insan yapan bütün güzelliklerin odaklandığı bir şahsiyet olan rahmet elçisi Hz. Peygamberin doğumunu kutladığımız, onun bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatan insanlık ve merhametini, insaf ve adaletini, sabır ve metanetini, kerem ve cömertliğini, kısaca insanlığa sunduğu değerleri anlayıp hayatımızı onun yüce ahlâkıyla güzelleştireceğimiz bir tazelenme mevsimidir.

Son günlerde Avrupa ülkelerinde Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s) efendimize yapılan hakaretleri ve İslami değerlerimize yapılan saldırıları şiddetle ve nefretle kınıyoruz.

Bu vesileyle mübarek Mevlit Kandilinizi tebrik eder hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan dilerim.


İYİ PARTİ KARAMAN İL BAŞKANI İSMET HATİPOĞLU

Bazen ateşin içinden doğar, adı Ibrahim olur. Bazen felaketin üstünde kurtuluş gemisi yüzer, âleme Nuh diye nâm bırakır. Bazen balığın karnın da şükür ve dua meyve verir, insanlık Yunus'la kavuşur; âsa ejderha olur, tutan el Tur Dağın'dan inen Musa diye gönüllere işler. Bazen güzellik ete kemiğe bürünür kuyulardan Yusuf olarak taşar, kimi zaman sabır ve metanet tırmandığı zirvelerden Eyüp ismiyle kanat açar. Öyle bir an gelir ki, gökteki ay ikiye bölünür, rahmet, merhamet ve iman miraç'i Muhammed Mustafa nur gibi doğar ve sevda olur kalplere girer. Bugün muazzam bir doğuşun, beşeriyeti, mahlukatı baştan sona kuşatan rahmet ışığının yeryüzüne şeref verişinin yıl dönümüdür. Bugün adalet ve ahlâkın; cömertlik ve hoşgörünün; iyilik ve temizliğin; huzur ve selâmetin ilâhi burcu olan efendimizin doğum günüdür. Efendimiz; hidayetin şafağıdir, hikmetin güneşidir, kemale ermenin, kendini bilmenin, kalple dil arasında ki tutarlılığın künhudur. Bu duygularımla mevlid kandili kutlar ülkemize ve İslam alem-i ne hayırlara vesile olmasını diler selam ve saygılarımı sunarım.


ERMENEK BELEDİYE BAŞKANI ATİLA ZORLU

Tüm insanlık âlemine bir kurtuluş müjdecisi olarak gönderilen, yaşantısıyla ve ahlâkıyla insanlığa örnek olarak insanlığın ufkunu aydınlatan Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) Efendimizin dünyayı onurlandırdığı bu mübarek gecede hemşerilerimin ve tüm İslam âleminin Mevlid Kandili'ni tebrik eder, hayırlara vesile olmasını temenni ederim.