Mevlana Aşıkları Karaman'daydı

TAKİP ET

Sufi Kamp Karaman'da

Yazar Sinan Yağmur önderliğindeki Sufi Kampı ziyaretçileri Karaman'ı çok beğendi.

Karamandan.com'un haberine göre; Yazar ve eğitimci Sinan Yağmur önderliğinde gerçekleşen 2. Konya Sufi Kampına katılan yurt içi ve yurt dışından 20 kişilik heyet Karaman'da ziyaretlerde bulundu.

Karaman programında ziyaretçilere Karaman'dan.com Genel Yayın Yönetmeni Adem Kocatürk mihmandarlık ederken Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Yemiş de misafirlere bazı ziyaretlerinde refakat ederek öğle yemeği ikram etti.

Sinan Yağmur'un yanı sıra, Semazen ve Devlet Sanatçısı Mahmut Sami Güçlü ve Sufi Eğitmen Pınar Keleş'in katılımıyla 2. Konya Sufi Kampı 2 temmuz cuma günü Konya'da çeşitli ziyaret ve seminerlerle başladı. 4 günlük programın 3. gününde kamp Konya'dan Karaman'a hareket ederek Karaman'da Hz. Mevlana'nın anneleri Mümine Hatun'un medfun bulunduğu  Aktekke Camii'nde ziyaretlere başladı. Mader-i Mevlana ziyareti sonrasında Yunus Emre türbe ve camisini ziyaret eden heyet ardından Tartan konağını gezdi. Karaman Piri Reis Vadisinde öğle yemeği yenilmesinin ardından Karaman elmasını tanımak üzere Taşbaş soğukhava tesislerine hareket edildi. Soğukhava tesisinde  elma işleme sistemlerini inceleyen heyete Karaman elması ve beyaz kiraz hediye edildi. Son olarak Karaman Göztepe Köyünde bulunan Lycaonia Lavanta Çiftliğini ziyaret eden misafirler bolca fotoğraf çektirerek lavanta üretimi hakkında bilgiler aldılar.

Ziyarette konuşan Yazar Sinan Yağmur; "Mevlana'ı sadece ziyaret etmenin ötesinde O'nun manevi ikliminden faydalanmak, anlamak ve hissetmek isteyenlerin Karaman'a özellikle gelmesi gerekiyor. Hazret "Bana gelmeden evvel önce annemi, sonra hocalarımı ziyaret edin" buyurmuştur." ifadelerini kullandı.

Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Yemiş de heyeti Karaman'da görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek kendilerini ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi.









karaman karaman haber mevlana