MEVKA İLE AYDINLANIYOR

TAKİP ET

Yenilenebilir Enerji Mali Destek Programı

Mevlana Kalkınma Ajansı 2015 yılı Yenilenebilir Enerji Mali Destek  Programı kapsamında Konya Ticaret Borsası’nın “Geleceği Güneşle Aydınlatıyoruz” projesi destek almaya hak kazandı. Proje Konya Ticaret Borsası Yönetim Kurul Başkanı Hüseyin Çevik ile Mevlana Kalkınma Ajansı Genel SekreteriAhmet Akman tarafından 14 Temmuz Salı günü imzalandı.

İmzalana sözleşme ile Konya Ticaret Borsası Hizmet Binasında teknolojiye dayalı, modern bir sistemle elektrik üretim altyapısı oluşturularak, enerji tüketiminde tasarruf ve çevre korumasına katkı sağlamaktır. Bölgede yeterince faydalanılamayan yenilenebilir ve temiz enerji teknolojilerine yatırım yapılarak, teknolojik yenilikler takip edilerek, maliyet düşürücü teknolojiler ile bölgesel gelişime katkı sağlanmasıamaçlanmaktadır. 
Konya Ticaret Borsası Hizmet Binasında teknolojiye dayalı, modern bir sistemle elektrik üretim altyapısı oluşturularak, enerji tüketiminde tasarruf ve çevre korumasına katkı sağlamaktır. Bölgede yeterince faydalanılamayan yenilenebilir ve temiz enerji teknolojilerine yatırım yapılarak, teknolojik yenilikler takip edilerek, maliyet düşürücü teknolojiler ile bölgesel gelişime katkı sağlanması amaçlanmaktadır.
Bu kapsamda; KTB binasının çatışına 104 kw Güneş Enerjisi ile Elektrik Üretim Tesisi kurulacak olup KTB binasının aydınlatma sistemleri yenilenerek enerji verimli hale gelecektir. 2433 Adet  Ledli Aydınlatma Armatürü satın alınacaktır.
Aydınlatma sistemi sayesinde; en büyük masraf kalemlerinden biri olan elektrik giderlerinde % 88 tasarruf sağlanabilecektir.
Sonuçta; Enerji açısından büyük ölçüde dışa bağımlı olan ülkemizde, güneş gibi sınırsız ve ücretsiz olan bir kaynaktan faydalanarak, çevre kirliliğini önlenmesine, petrol veya doğalgaz gibi diğer enerji rezervlerinin tüketiminin azaltılmasına ve dolayısıyla önemli bir ekonomik ve toplumsal gelişmeye katkı sağlamış olacaktır.