Meteoroloji'nin tahmini tutarsa Çarşamba Karaman'a Kar Geliyor

TAKİP ET

Ülkemizin 7 Ocak Pazar gününden itibaren Balkanlar üzerinden gelecek olan soğuk ve yağışlı sistemin etkisi altına girmesi bekleniyor.

Halen mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, 9 Ocak Salı günü Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde’de mevsim normallerinin altına düşmesiyle birlikte beklenen yağışların yağmur, karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Karaman’da hava sıcaklıkları 7 Ocak Pazar günü en düşük 5, en yüksek ise 15 derecede seyredecek. Yeni haftanın ilk gününde ise sıcaklık değerleri en yüksek 13, en düşük 7 derece olacak. İlimizde 9 Ocak Salı günü yağış beklenirken sıcaklık en düşük 4 en yüksek 12 dereceye düşecek. Meteorolojik tahminlere göre ise 10 Ocak Çarşamba günü ilimizde kar yağışı beklenirken o gün sıcaklık 0 dereceye kadar düşecek.

Rüzgârın, Pazar ve Pazartesi günleri güneybatı (Lodos) yönünden kuvvetli ve fırtına (60-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Buna bağlı olarak öncelikle yurdun batı bölgelerinde sağanak ile güney ve batı kıyılarda yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde başlayacak yağışların, zamanla tüm yurtta etkili olması tahmin ediliyor.

10 Ocak Çarşamba gününden itibaren hava sıcaklıklarındaki azalmayla birlikte, ülkemizin güney ve batı kıyı kesimlerinde yağmur, iç ve batı kesimlerde (kıyı kesimler hariç) karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olması beklenen yağışların, güney ve batı kesimler ile zamanla Orta ve Doğu Karadeniz’de yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Halen mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, Çarşamba gününden itibaren kuzeybatı kesimlerden başlamak üzere hafta boyunca hızlı ve ani düşüşle mevsim normallerinin altına düşmesi bekleniyor.

Soğuk ve yağışlı havanın meydana getireceği olumsuzluklara karşı Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan meteorolojik tahmin ve erken uyarıların yakından takip edilerek, dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği hatırlatıldı.

 

Balkanlar soğuk ve yağışlı hava Meteoroloji kar yağışı Karaman Konya Aksaray Niğde Çarşamba mevsim normallerinin