Meteoroloji'den Sevindiren Haber

TAKİP ET

Son yılların en kurak Ocak ayının yaşandığı ülkemiz Perşembe gününden itibaren yeni bir yağışlı ve soğuk hava dalgasının etkisi altına giriyor.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü 5 günlük hava tahmin raporunu yayınlayarak peş peşe uyarılarda bulundu.

Ülkemiz Perşembe gününden itibaren soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek. Hafta sonundan itibaren ise çok kuvvetli kar ve sağanak yağış beklendiğini duyurdu.

Yayınlanan rapora göre Karaman’da 27 Ocak Cuma gününden itibaren Pazar günü de dâhil olmak üzere yağmurlu bir hava bekleniyor. Yağışlarla birlikte hava sıcaklığı da hissedilir derecede düşecek.

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Yılmaz’da Meteoroloji’nin hafta sonu yağış tahminleri için yaptığı açıklamada, “Değerli çiftçilerimiz ciddi bir kuraklık tehlikesi ile karşı karşıyayız. Son 20 yılın en sıcak Ocak ayını geride bırakıyoruz. Normalde ülkenin büyük çoğunluğunda kar yağmış olması gerekirken bahar gibi hava sıcaklıkları mevcut. Meteoroloji Cumartesi gününden itibaren ülkenin tamamında yağış tahminde bulunuyor. Yağışlarla ilgili bizim yazdıklarımız tamamen tahmindir. Bu tahminleri yapmamızı sağlayan da Cenabı Allah’tır. Elimizdeki geriye dönük bir istatistik verilerini kullanarak yine onun izniyle tahminlerde buluna biliriz söylediğimiz gibi bu sadece bir tahmindir bir öngörüdür. Özetle uzmanların yaptığı tahminlere göre inşallah hafta sonu Cumartesi itibari ile yağışlar gelecek” diye konuştu.