Mesleki Yeterlilik Kurumu Yetkililerince Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

TAKİP ET

Karaman Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği'nde Mesleki Yeterlilik Kurumu Yetkililerince Bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkan Yardımcısı Metin Karaman ve Daire Başkanı Mehmet Ordukaya Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Toplantı Salonunda SGK İl Müdürü Serdar Fındık, İŞKUR İl Müdürü Şevket Sarıkaya, Ticaret İl Müdürü Adem Özcan, KOSGEB İl müdürü Mevlüt Tavşan, İŞKUR Şube Müdürü Metin Akgül, Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği yönetim kurulu başkanı Bayram Uysal, Ticaret ve Sanayi Odasını Temsilen Mustafa Hakan Alkan, Esnaf Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri, oda başkanları, odaların yönetim kurulu üyeleri, Esnaf odalarının genel sekreterleri ve esnafların katılımı ile MYK’nun esnaf ve sanatkarlara yönelik 253 dalda kurslar açtığını ve sınavlar yaptığını belirterek bu kursların Karaman ilimizde de açılabilmesi için tanıtımlarda bulundular.
MYK Başkan Yardımcısı Metin Karaman esnaflarımıza yönelik kurslar hakkında bilgi verirken, daire başkanı Mehmet Ordukaya’da MYK kurslarının açılışı, işleyişi ve belgelendirme konusunda sunum yaptı.
Karaman, yaptığı konuşmada, “İçinde bulunduğumuz bilgi çağının ortaya çıkardığı teknolojik gelişmeler ve küreselleşmenin gelmiş olduğu nokta iş piyasasındaki rekabet koşullarını daha stratejik bir boyuta taşımış ve ayırt edici bir güç olarak nitelikli işgücünü bir diğer ifadeyle nitelikli insan kaynağı unsurunu ön plana çıkarmıştır.
Nitelikli işgücünün oluşturulması sürecinde öncelikle iş piyasası ihtiyaç ve beklentilerinin doğru anlaşılması, bu ihtiyaç ve beklentiler doğrultusunda meslekleri icra edecek bireylerin sahip olması gereken niteliklerin belirlenmesi ve bireylere bu nitelikleri kazandıracak eğitim programlarının sunulması, mesleki eğitim ile istihdam arasındaki ilişkinin güçlendirilmesi önem arz etmekledir.
Malumunuz olduğu üzere Mesleki Yeterlilik Kurumu çalışına hayatına nitelikli eleman kazandın İması, eğitim istihdam bağının kurulması amacıyla;
Ulusal meslek standartlarını ve ulusal yeterlilikleri hazırlayıp yürürlüğe konulması,
Uluslararası akredite sınav ve belgelendirme sisteminin kurulup işletilmesi, Türkiye Yeterlilikler Çerçevesinin (TYÇ) oluşturularak uygulayarak mesleki teknik eğitimin kalite güvencesinin sağlanması amacıyla görevlerini sürdürmektedir.
Bu amaçların gerçekleştirilebilmesi için Kurumumuzca bugüne kadar 960 meslek standardının hazırlık çalışmalarına başlamış, bunlardan 863’ü ulusal meslek standardı olarak Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir” dedi.
Birlik yönetim kurulu başkanı Bayram Uysal, Metin Karaman ve Mehmet Ordukaya’ya yapmış oldukları açıklamalar ve bilgilendirmeden dolayı teşekkür etti ve yaklaşık 2 saat süren açıklama ve sunumun gayet olumlu ve verimli geçtiğini belirtti.