Meslek sahibi oluyorlar

TAKİP ET

Sevgi evlerinde kalan çocuklar meslek sahibi oluyor

Karaman Valisi Fahri Meral'in eşi hanımefendi Zehra Meral'in katkıları, gönül elçilerinin ve Bağımlılıkla Mücadele Derneği desteği ile koruma ve bakım altında bulunan 13-18 yaş grubu yetişkin çocuklara yönelik pastacılık kursu, taş boyama, kuaförlük ve eğitim kursu başlatıldı.

Eğitim semineri, Bağımlılıkla Mücadele Derneği Başkanı Zeliha Akcan tarafından haftada 2 saat toplamda 16 saat verildi.

Eğitim seminerlerinden 13-18 yaş grubu yetişkin çocuklar yararlandı. Eğitim ile etkili iletişim, olumlu düşünce, motivasyon, temsil sistemleri gibi konularda çocukların kişisel, sosyal gelişimlerine katkı sağlanması amaçlanıyor.

Pastacılık kursunun ise devam ettiği öğrenildi. Çocuk evlerinde kalan ve örgün eğitime devam edemeyen çocuklara beceri ve meslek edindirme amacı ile kurs düzenlendi.

Ayrıca eğitmen Filiz Sertan Kızıl tarafından taş boyama kursu verildi. Koruma ve bakım altında bulunan çocukların yoğun istek ve talepleri nedeniyle taş boyama kursunun ikincisinin açılması planlandığı öğrenildi.

Kuaförler Odası Başkanlığının katkıları ile kuaförlük kursu açılması planlanmış olup yakın zamanda başlatılacak.

Karaman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü açıklamasında, "Açılan ve açılması planlanan kurslarımız ile bu çocuklarımızın; düşünen, kendini geliştiren, kendine ve başaracağına inanan, yaşam becerisini zenginleştiren, entelektüel kapasitesini geliştiren, refah ve mutluluk içinde yaşam kalitesini artıran bireyler olmaları ve mesleki beceriler elde ederek kurum sonrası hayatta kendilerini idare edebilmeleri, sosyal hayat içinde kendi kendine yeten bireyler olabilmeleri hedeflenmektedir" denildi.