Mermer Ocakları Konusunda Endişeli Olan Karalgazi Köyü Heyetinden TSO'ya Ziyaret

TAKİP ET

Karaman'ın Kazımkarabekir ilçesi Karalgazi köyü sınırları içerisinde bulunan mermer ocakları ile ilgili sorun ve endişelerini dile getirmek üzere Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gökhan Alkan'ı ziyaret eden Meclis üyesi Yüksel Küçük, Ziraat Odası eski başkanlarından Ekrem Ercüment Yılmaz ile Yunus Güzeloğlu, mermer ocakları konusundaki görüşlerini aktardılar.

TSO Başkanı Alkan ziyaretle ilgili olarak, "İlimizin ve ülkemizin milli ekonomisine katkı sağlayan ve sağlayacak olan her türlü yatırım şüphesiz bizim için çok önemlidir. Yeraltı kaynaklarının çıkartılması ve işlenmesi de bunlardan biridir. Ancak bu kaynakların kullanımı, ülke bölge ekonomisine katkısı olumlu, olumsuz her yönüyle birlikte değerlendirilmeli hiçbir yatırım, diğer yatırımları ve yaşam alanlarını tehdit etmemelidir. Ekonomik anlamda fayda-zarar ilişkisinin gözetilmesi yanında, sosyal ve çevresel etkileri de değerlendirilmelidir” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyetini ifade eden Başkan Alkan, Karalgazi Köyü heyetine teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.