Mehmet Öcal Cinayetinde 5 Tutuklama

TAKİP ET

Karaman'da 3 ay önce işyerinde kurşunlanan ve hastanedeki tedavi sırasında hayatını kaybeden Mehmet Öcal cinayetiyle ilgili olarak göz altına alınan 7 zanlıdan 5'i çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Polisin 2 Kasım 2020'de gerçekleşen Mehmet Öcal cinayetinin faillerinin bulunması için yaptığı çalışmalarda 59 güvenlik kamerası kayıtlarındaki toplam 2 bin 422 saatlik görüntüyü büyük bir titizlikle izledi.

Ekipler görüntülerde şüphelilerden Mustafa Y.'nin otomobille olay yerinin çevresinde 2 saat süreyle gezdiğini, diğer zanlı Mehmet A.'yı ise burada bıraktıktan sonra ayrıldığını belirledi. Araştırmalarını bunun ardından derinleştiren cinayet büro ekipleri Mustafa Y. ve Mehmet A.'yı yakın takibe aldı. Şahısların ölen Mehmet Öcal'ın alacak meselesi yüzünden arasında husumet bulunan Ali Ö. ve arkadaşlarıyla sık sık buluştuğunu tespit etti. Bu kapsamda 3 şüpheli de yakalandı ve gözaltına alınan şüpheli sayısı 15'e çıktı.

 

Emniyete alınan 15 şüpheliden 8'i ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılırken 7 zanlı polisteki işlemlerinin ardından Adliyeye sevk edildiler. Adliyeye sevk edilen zanlılardan Ali Ö., İlhan B., Mehmet A., Abdurrahman E. ve Mustafa Y. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken Cihan B. ile Murat G. nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince adli kontrol şartıyla serbest kaldı.




karaman cinayet mehmet öcal emniyet müdürlüğü zanlı