MECLİS GÜNDEMİ..

TAKİP ET

Karaman Belediye Meclisi, aşağıda belirtilen gündem üzerinde gerekli müzakereyi yapıp karar almak üzere,

KARAMAN BELEDİYE MECLİSİ 5 ARALIK’TA TOPLANIYOR

5393 sayılı yasanın 20-21.maddeleri gereğince 05.12.2016 Pazartesi günü saat:15.00`de Belediye Sarayı Meclis Salonunda olağan olarak toplanacak.                                                                                                         
      Belediye Meclis Gündemi şöyle;           
GÜNDEM    :            
1-2017 yılı için Belediyemizde Mevsimlik ve kampanyalı işlerde çalıştırılmak üzere 3 adet Geçici İşçi için gerekli olan 36 adam / ay vizesi için gerekli iznin alınmasına.                
2-Cumartesi ve Pazar günleri İsmet Paşa Caddesi İl Trafik Komisyon Kararı ile trafiğe kapatıldığından dolayı Birleşik 1 no’lu Otogar ve 6 no’lu Toki Otogar Dolmuş Hattının yeniden belirlenmesi konusu. 
3- Karaman İli, Merkez İlçe, Yeşilada Mahallesi, 2676 ada 4 no’ lu parsel numarasında kayıtlı ve şehir planında ‘Temel Eğitim Tesis Alanı’ olarak düzenlenen taşınmazdaki Karaman Belediye ait hissenin 5393 sayılı Belediye Kanunun 75. Maddesinin (d) bendi gereğince İl Özel İdaresi adına devri yapılması konusu.   
4-Karaman İli, Merkez İlçe, Siyaser  Mahallesi 1779 ada 1 nolu  parselin bulunduğu bölgede masrafları tarafından karşılanmak üzere 3194 Sayılı İmar Kanununun 18.Madde işlemi uygulatmak istemekte olup ancak söz konusu bölgede Devlet Su İşlerine ait Sulama kanalının kamulaştırma alanının mevcut planda yol, park ve konut sahasında kaldığından dolayı İmar Plan tadilatı yapılması konusu.
5-Karaman Merkez, Yenişehir Mahallesi, 925 ada 49 nolu parsele inşaat yapılacağından İmar Durum belgesi talep edilmektedir. Ancak söz konusu taşınmazın Revizyon ve İlave İmar Planında İkiz Nizam 3 kat yapılaşma hakkına sahip olduğu görülmüş olup parsel büyüklüğüne göre belirtilen nizamda yapılaşamayacağından söz konusu taşınmazın yer aldığı bölgede 3194 Sayılı İmar Kanunu ve ilgili yönetmelikler çerçevesinde incelenmesi konusu. 
6-Karaman İli, Merkez İlçe, Kırbağı Mahallesi, 1837 ada 18 parselde inşaası  yapılmakta olan Çavpet Pet. Ür. Tur Oto İnş. Gıda. San. Tic. Ltd. Şti’ne ait yurt binasının alt tarafındaki park alanına trafo alanı ayrılması için yaptırılan imar planı değişikliği teklifinin onaylanması talep edilmişti. Söz konusu talep Belediye Meclisinde görüşülerek ‘Park alanında mevcutta trafo alanı olduğundan ve park alanı içerisinde ikinci bir trafo alanına gerek olmadığı’ gerekçesiyle Belediye Meclisinin 08.11.2016 tarih ve 341 sayılı  ile  reddedilen plan değişikliğinin söz konusu park alanı içerisinde mevcutta bulunan trafo alanı kaldırılacağından yeni trafo alanı için yaptırılan ve daha önce Belediye Meclisince reddedilen plan değişikliğinin Belediye Meclisinde tekrar görüşülmesi konusu. 
7- Karaman Belediye Meclisinin 04/10/2016 tarih ve 315 Sayılı Kararı ile onaylanan Karaman İli, Merkez İlçe, Karaman-Mut Karayolunun batısında kalan Taşkın Kanalı plan üzerine işlenmiş ve kanal boyunca değişiklikleri onaylanmıştır. Onaylanan imar planları  askıya çıkarılmış. Askıya çıkartılan söz konusu imar planı değişikliğine askı süresi içinde  794 ada 9 nolu parselde yer alan taşınmazın içinden sel önleme kanalının geçmesi sebebiyle mağdur olunacağından bahsederek tarlanın kanal haricinde kalan kısmının da Ticari Alana çevrilmesi gerekçesiyle  itirazın değerlendirilmesi konusu.   
8- Konya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun 14/10/2016 Tarih ve 3990 Sayılı kararı ile uygun bulunan, Karaman Belediye Meclisinin 02/08/2016 tarih 238 ve 239 Sayılı kararları ile onaylanan Karaman İli, Merkez İlçe, Siyaser Mahallesinde imar planı değişiklikleri onaylanmıştır. Onaylanan imar planları askıya çıkarılmış. Askıya çıkartılan söz konusu imar planı değişikliğine askı süresi içinde 102 adet dilekçe ile itiraz dilekçelerinin değerlendirilmesi konusu.