MECLİS GÜNDEMİ..

TAKİP ET

Karaman Belediye Meclisi, aşağıda belirtilen gündem üzerinde gerekli müzakereyi yapıp karar almak üzere,

5393 sayılı yasanın 20-21.maddeleri gereğince bugün saat:15.00`de Belediye Sarayı Meclis Salonunda olağan olarak toplantı yapacak.                                                          
MECLİS GÜNDEMİ ŞÖYLE    :          
1- 2015 Yılı Bütçe Kesin Hesabın görüşülüp karara bağlanması, 
2- Mevlana Kalkınma Ajansının “2016 yılı Doğrudan Mali Destek Programı ” kapsamında  “Karaman Serbest Bölgesi Kurulmasına Yönelik Fizibilite Çalışması” projesinin hazırlanması düşünülmektedir. Mevlana Kalkınma Ajansına sunulan proje dökümanı ile ilgili evrakları imzalamaya, kurumumuzu temsil ve ilzama Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’ın Belediye yetkilisi olarak belirlenmesi konusu. 
3- Temizlik İşleri Müdürlüğümüzce, Mahalle, Cadde ve Sokaklarda bulunan çöplerin toplanması ve naklinde kullanılmak üzere 2 adet Hidrolik Sıkıştırmalı Çöp Kamyonu alınması konusu.  
4-  Belediyemize ait  Gönül Gözü Çay Evi ve Necmettin Erbakan Parkının Belediye Spor Kulübü  Derneğine ücretsiz tahsil edilmesi konusu. 
5- Sudurağı Belediyesince kış şartlarından ve altyapı çalışmalarından dolayı bozulan belde yollarının Belediyemiz tarafından yapılması talep edilmekte olup; Sudurağı Belediyesi sınırları içerisindeki yolların protokolde belirlenecek birim fiyattan Belediyemize ödenmesinin yapılması şartıyla söz konusu yolların sathi kaplamasının Belediyemizce yapılması ve bu protokolün imzalanması için Belediye Başkanına yetki verilmesi konusu.
6- Mülkiyetleri Karaman Belediyesine ait olan Karaman İli, Merkez İlçe, Yeşilada Mahallesi, 1550 ada 3 no’ lu parsel ile 2606 ada 1 no’ lu parselin 222 Sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanununun 1-7. maddeleri ile 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 75. maddesinin d bendine istinaden İl Özel İdaresi adına devri talebi konusu.   
7- Karaman İli, Merkez İlçe, Kırbağı Mahallesi, mülkiyeti hazine adına kayıtlı 3045 ada 1 parsel, 3046 ada 1 parsel ve 3047 ada 1 parselin Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı adına yapılacak olan tahsis işlemine esas olmak üzere Revizyon ve İlave İmar Planında ‘Konut Alanı’nda kalan taşınmazların ‘Resmi Kurum Alanı’ na çevrilmesi amacıyla hazırlanan imar plan tadilatı teklifinin onaylanması konusu. 
8- Karaman İli,Merkez İlçe,Siyaser Mahallesi,2940 ada 12 nolu parselin Revizyon ve İlave İmar Planında ‘Konut Alanı’nda kaldığı köşe başı parsel olması nedeni ile bağlantı noktasında kavşak düzenlemesi yapılırken alan kaybı yaşandığı, mevcut alan incelediğinde de çok geniş bir alanın yol içinde boş durumda kaldığından bahsederek söz konusu parselin önünden geçen 15.00 metrelik yolun parselin mülkiyet sınırlarına kaydırılarak yola terkinin kaldırılması ve parselin kullanım alanının genişletilmesi amacıyla  yaptırılan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Plan Tadilatının onaylanması konusu.   
9- Karaman İli, Merkez İlçe, Hisar Mahallesi 4506 ada 1,2 ve 3 nolu parsellerin Revizyon ve İlave İmar Planında ‘T3 Lejantlı Ticaret Alanı’nda kaldığı ve söz konusu parsellerin 4507 nolu adada bulunan Mehmet Bey Otogalericiler Toplu İş Yeri Yapı Kooperatifi sitesinin komşu parselleri olduğundan bahsederek Otogalericiler Toplu İş Yeri Yapı Kooperatifi olarak faaliyetlerinin devamı için söz konusu 4506 adanın yapı yaklaşma mesafelerinin 4507 ada ile aynı olacak şekilde düzenlenmesi ve ayrıca bu alanda site için gerekli olan bodrum ve müştemilat ihtiyaçlarının karşılanması için emsal değerinin 2.00’ye çıkartılması amacıyla yaptırılan imar plan tadilatı teklifinin onaylanması talebi konusu. 
10- Karaman İli, Merkez İlçe, Yeşilada Mahallesi 3543 ada 14 nolu parselin Revizyon ve İlave İmar Planında ‘ T1 Lejantlı Ticaret Alanı’nda kaldığından ve  ana cadde üzerinde yer alan söz konusu parsele bina yapımına başlanılacağından bahsederek yerinde incelemeler sonucunda söz konusu ada içerisinde köşe başındaki 1 nolu parselin yerinde 0.50 metre çektiği ayrıca 14 nolu parselin yan komşusu olan 15 nolu parselinde ayrık nizam olan yapı nizamın bitişik yapılarak plana uymadığı, terkten önce çekilecek olan 5.00 metreyi ise 7.70 metre çektiğinden ve ayrıca söz konusu 14 nolu parselin 5 metre olması gereken çekme mesafesinin 4 metresinin yola terk olarak gittiği gerekçeleriyle yola terk işleminden geriye kalan 1.00 metrenin plan üzerine yapı yaklaşma mesafesi olarak gösterilerek hazırlanan imar plan tadilatı teklifinin onaylanması konusu.