MECLİS BUGÜN TOPLANIYOR

TAKİP ET

Karaman Belediye Meclisinin Ağustos Ayı toplantısı 3 Ağustos Pazartesi günü yoğun bir gündemle yapılacak.

Pazartesi günü saat 15’de Meclis salonunda yapılacak olan toplantı gündemi şöyle;

 1- 19/06/2015 tarihinde Mehmet BAHAR’ın, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne vekaleten  atanması  konusunun Meclisinin bilgisine sunulması konusu. 
                        2- 22 Şubat 2007 gün ve 26442 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelik ve 10 Nisan 2014 gün ve 28968 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin yönetmelik gereğince hazırlanan norm kadromuzda; Eğitmen kadrosuna ihtiyaç olduğundan Belediye Meclisinin 13/03/2007 tarih ve 2/36 sayılı karar ile ihdas edilen; Y.H. Sınıfından 11. Derecedeki Bekçi kadrosunun, G.İ.H. Sınıfından 8. derece Eğitmen kadrosuna değiştirilmesi konusu.                        
                        3- Fen İşleri Müdürlüğü’nde eski yollarımızda asfaltlama çalışması yapılacak yerlerde kotların yükselmemesi için asfaltların kazılarak yenilenmesi gerektiğinden 1 Adet Asfalt Kazıyıcı, malzeme nakillerinde kullanmak üzere 1 Adet Açık Kasa Kamyonete ihtiyaç olduğundan yaklaşık maliyeti 1,000,000 TL olan 1 Adet Asfalt Kazıyıcı ve 1 Adet Açık Kasa Kamyonetin alınması konusu. 
                     4-S.S. Yeni Buğday Pazarı Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi  İmar Planında Sebze Hali ve Buğday Pazarı olarak gözüken Pirireis Mahallesi 4416 ada 1 parsel, 4417 ada 1, 2, 3, 4, 5, 6  parseller, 4418 ada 1,  2,  3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 parselleri cüzi fiyatta Kooperatiflerine tahsis edilmesi konusu. 
                       5- Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Devlet Malzeme Ofisi aracılığıyla hibe edilen 70 DU 279 plakalı vidanjör ( 13.000 Lt ) aracın kamu hizmetine tahsisi  söz konusu aracın haczedilememesi için  Meclis kararı alınması konusu. 
                       6- Ramazan BAYRAKÇI, Yunuskent Mahallesindeki isimsiz olan parklardan birine Şehit J.Kd.Bçvş. Doğan KIZIL isminin verilmesi talebi konusu. 
                       7- Belediyemiz İçme Suyu Kesin Projesi işinde kullanılmak ve maliyetin %50’lik kısmı “İller Bankası A.Ş. yıllık kardan ayrılan ödeneğin kullandırılmasına ilişkin Yönetmelik” çerçevesinde aktarılacak ödenekten karşılanmak üzere İller Bankası A.Ş.’den 500.000,00 TL (Beşyüzbin) kredi kullanılması konusu.
                       8- Fen İşleri Müdürlüğünce asfaltlama çalışmalarında en önemli girdi kalemlerinden olan agrega ve mıcır üretilmesi işi Belediyeye ait taş ocağından yaptırılmaktadır. İhale yoluyla gördürülen hizmet için kırma eleme tesisinin kurulması ve iş bitiminde sökülmesi ile gerekli kanuni izinlerin her seferinde yeniden alınması zaman kaybı ve maliyet artışına sebep olmaktadır. Süreklilik arz eden bu iş için Belediye Kanunu’nun 67. Maddesine göre gelecek yıllara yaygın hizmet yüklenmesi yapılabilmesi konusu. 
                       9- Hal Müdürlüğüne ağırlık kontrol ünitesi yapıldığından tartım ücretlerinin belirlenmesi konusu.                    
                        10- Su ve kanalizasyon Müdürlüğü’nün 2014- 2019 Stratejik Planda belirtilen amaçlar doğrultusunda kullanmak, aynı zamanda ekonomik ömrünü tamamlamış makine ve araç parkını yenilemek amacıyla tahmini bedeli 1.000.000.00TL olan araçların Belediyemiz kendi öz kaynakları ile alınması konusu.                      
                       11- Fen İşleri Müdürlüğü’nün ihale ederek yaptırmakta olduğu muhtarlık evlerinden 1 tanesinin Boyalıtepe Köyü Muhtarlığınca talebi konusu.
                       12- Karaman İli, Merkez İlçe, Kırbağı Mahallesi, 2227 ada 3 no’lu parselin mülkiyeti Karaman Belediyesine ait olan 6800/364847 oranındaki hissesinin İl Özel İdaresi adına bedelsiz devrinin yapılması konusu.
                     13- Mülkiyeti Karaman Belediyesine ait olan Karaman İli, Merkez İlçe, Kırbağı Mahallesi, 4937 ada 1 no’lu parselin Üniversite ve hastaneye yakın olması sebebiyle “Polis Merkezi Hizmet Binası” yapılmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü adına tahsis edilmesi konusu. 
                    14- Karaman İli, Merkez İlçe, Kazımkarabekir Paşa Mahallesi, 4230 Ada, 1 No’lu parseldeki Trafo Alanı’nın etrafı atıl ve kötü vaziyette bulunmasından dolayı gerekli çevre düzenlemesinin yapılabilmesi için park alanı olarak imar plan tadilatı yapılması konusu.
                    15- Karaman İli, merkez ilçe, Kırbağı Mahallesi 4936 ada, 1 no’lu parselin 03.06.2014 tarih ve 221 sayılı kararı ile Kızılay’ın satın alındığı, Tapu kütüğünde bulunan şerhin kaldırılıp kaldırılamayacağı veya sadece satış şartlarını belirten şerhlerin içerisinde Kan Bağış Merkezi, Öğrenci Evi ve Şube Hizmet Birimi  ibarelerinin eklenip eklenmeyeceği konusu.
                    16- Karaman Merkez Kentsel Dönüşüm ve Kentsel Yenileme Alanlarına yönelik hazırlanan 1/5000 ve 1/1000 ölçekteki imar plan değişikliklerinin 3194 sayılı imar kanunu ve ilgili yönetmelikler çerçevesinde incelenmesi konusu. 
         17-  Karaman İli, Merkez İlçe, Kırbağı Mahallesi 3245 ada 1, 2, 3, 4, 5 ve 6 no’lu parsellerin Revizyon ve İlave İmar Planında “Konut Alanı” olduğu söz konusu adada 22 yıl önce yapılan düzenlemeye ek olarak 1 nolu parselden 176m2 , 2 nolu parselden 26 m2 yola terk olarak yeni bir düzenleme yapıldığı bu düzenlemenin hem mağduriyeti oluşturduğu hem de Belediyeyi büyük bir külfete sokacağından bahsederek talep edilen söz konusu alanın”Konut Alanı”ndan ‘T1 Lejantlı Ticaret Alanı’na geçmesi halinde bu alanların Belediyeye bedelsiz terk edileceğini taahhüt ederek yaptırılan imar plan tadilatı talebinin onaylanması konusu.
         18- Karaman İli, Merkez İlçe Kırbağı Mahallesinde Yeşilada, Zembilli Ali Efendi, Osmangazi, Kırbağı Yeni ve Urgan Mahallerinde hizmet veren 8 nolu ASM binasının eski ve VSD ile müşterek kullanılması nedeniyle sağlık hizmetlerinde yetersiz kaldığı, Mülkiyeti Belediyemize ait olan Zembilli Ali Efendi Mahallesi 2996 ada 1 nolu parsel üzerine 3-4 hekimlik ASM Binası yapılması düşünüldüğünden bahsederek imar planında “Park Alanı” olan söz konusu taşınmazın ‘Sağlık Tesis Alanı’na çevrilerek yaptırılan imar plan tadilatı talebinin  onaylanması konusu.  
      19-  Karaman İli, Merkez İlçe, Hamidiye Mahallesi, 927 ada 1 no’lu parselde hizmet veren 1 Nolu ASM + 112 ASHİ Komuta merkezinin bulunduğu arsada eski bina yıkılarak yerine 6 hekimlik ASM Binası yapılmasının 2015 yılı yatırım programına alındığı fakat Bakanlık tarafından gönderilen tip projenin mevcut arsa üzerine sığmadığı belirtilerek tip projenin arsaya sığması için 10 metre olan çekme mesafelerinin 5 metreye, 5 metre olan çekme mesafelerinin 2 metreye düşülerek yaptırılan imar plan tadilatı talebinin  onaylaması konusu.
      20-Karaman İli, merkez İlçe, Hisar Mahallesi, 847 ada 94 no’lu parselin Revizyon ve İlave İmar Planında ‘T3 Lejantlı Ticaret Alanı’ Olduğu Konya-Karaman güzergahı otogar alanı karşısında bulunan kavşak noktada yer aldığı, alanın bulunduğu bölgede 18. Madde uygulamasının devam etmekte olduğundan ‘T3 Lejantlı Ticaret Alanı’ olan parseli ayıran tali yolu kaldırıp kavşağa çok yakın bir noktadan çevre yoluna ve alt geçit noktasına 10.00 metrelik bir taşıt yolu bağlantısı oluşturularak parselin içinde bulunduğu adanın park alanı ile ayrılması ve yol devamlılığının sağlanması amacıyla yaptırılan imar plan tadilatı talebinin  onaylanması konusu.
      21- Karaman İli, merkez İlçe, Kirişçi Mahallesi 3155 ada 6 no’lu parselin Revizyon ve İlave İmar Planında “T1 Lejantlı Ticaret Alanı” nda olduğu, söz konusu bölgede yeterli miktarda ticaret alanı bulunduğu, anayola bakan kısımlarda zeminde ticari dükkana ihtiyaç olmayacağından 3155 ada ifraz hattı ile ayrılarak ön cephesinin yine aynı şekilde kalması, 3156 adaya bakan kısımlarının da ‘ T4 Lejantlı Ticaret Alanı’ na çevrilmesi amacıyla yaptırılan imar plan tadilatı talebinin onaylanması konusu.               
                  22- Karaman İli, Merkez İlçe, Urgan Mahallesi sınırlarında bulunan 397 ada 22 ve 65 no’lu parsellerde (GES) Lisanssız Güneş Enerji Üretimine yönelik ‘ Enerji Üretim ve İletim Tesisleri Alanı’ olması amacıyla yaptırılan imar plan tadilatı talebinin onaylanması konusu.
                  23- Karaman İli, Merkez İlçe, Pirireis Mahallesi 284 ada 29 no’lu parselde (GES) Lisansız Güneş Enerjisi Üretimine yönelik ‘ Enerji Üretim ve İletim Tesisleri Alanı’ olması amacıyla yaptırılan imar plan tadailatı talebinin onaylanması konusu. 
      24- Karaman İli, Merkez İlçe, Alacasuluk Mahallesi, 4481 ada 3 ve 4 no’lu parsellerin bulunduğu alanda 1/1000 uygulama imar planında yapılan değişikliğin incelenerek mevzuat hükümlerine aykırı olduğu tespit edildiğinden bahsederek gerekli düzenlemelerin yapılması ve mevzuata aykırılığın giderilmesi konusu. 
       25- Karaman İli, merkez İlçe, Hacıcelal Mahallesi, 1095 ada 180 no’lu parselin bulunduğu alanda 1/1000 uygulama imar planında yapılan değişikliğin incelenerek mevzuat hükümlerine aykırı olduğu tespit edildiğinden bahsederek gerekli düzenlemelerin yapılması ve mevzuata aykırılığın giderilmesi konusu. 
      26- Karaman –Mut 5. Bölge Hudut Devlet Yolu Vilayet önü köprülü kavşağı güzergahı arasında Siyaser Mahallesi 1003 ada 1 ve 2 nolu parseller, 1759 ada 129 nolu parsellerin bulunduğu kesimde imar sınırı ile kamulaştırma sınırı arasında uyumsuzluk olduğundan gönderilen kamulaştırma sınırına göre imar plan tadilatı yapılması talebi ve gerekli görülen alanlarda 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar plan tadilatına ön izin verilmesi konusu. 
       27- Karaman –Mut Devlet Yolu çeltek Mahallesinde yapılacak uygulamada kamulaştırma sınırları gönderilecek söz konusu sınırların imar planına işlenmesi ile gerekli görülen alanlarda imar plan tadilatı yapılması talebi ve gerekli görülen alanlarda 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar plan tadilatına ön izin verilmesi konusu. 
       28- Karaman Gar sahası ve her iki yanında bulunan cari demiryolu güzergahına ilişkin mahkeme kararı ile belirli kısımlarda bir takım imar plan tadilatları ve Karaman İl sınırları içinde bazı parsellerde ‘ Trafo Alanları’nın ayrılması için 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar plan tadilatına ön izin verilmesi konusu.            
       29- Karaman İli, Merkez İlçe , Urgan Mahallesi, 4614 Ada 64 ve 65 nolu parsellerin Revizyon ve İlave İmar Planında Ambalaj ve Ambalaj Atıklarını Toplama ve Geri Dönüşüm Alanı olarak planlanmıştır. 4614 Ada 64 nolu parsel Belediye İmar Planı sahası içerisinde yer almakta iken 65 nolu parsel OSB yer seçim sınırı içerisinde kaldığından plan dışı kaldığından 64 ve 65 nolu parsellerin tamamının İmar Planı içerisine alınarak Ambalaj ve Ambalaj Atıklarını Toplama ve Geri Dönüşüm Alanı olarak düzenlenmesi talebi konusu.
                   30-Karaman Belediye Meclisi’nin 02/06/2015 tarih ve 285 ve 286 Sayılı Kararları ile hazırlanarak onaylanan imar plan tadilatına askı süresi içinde 4478 ada, 11 No’lu parselde plan tadilatı ile eski imar durumuna göre hak kaybı yaşanacağı gerekçesiyle itiraz edildiğinden plan tadilatını iptal edilerek eski imar durumuna dönmesi yada % 40 yapılaşma koşullarında T1 Lejandlı Ticaret Alanı olarak gösterilmesi talebi konusu.               
      31- Karaman İli, Merkez İlçe, Yenişehir Mahallesi, 925 ada 234 no’lu parselin Revizyon ve İlave İmar Planında ‘ Akaryakıt Alanı’ olduğu, söz konusu petrol yerinin 925 ada 33 nolu parsel üzerinde 2683 m2 iken. 2006 yılında aynı ada 63 nolu parsel ile tevhid yapılarak 5366 m2 ye büyütüldüğü, bu tevhid esnasında Karaman Belediyesine 1701 m2lik kısmın park olarak terk edildiği ile petrol alnında herhangi bir genişleme düşünülmediğinden kullanım alanı aynı kalarak tevhid edilen alanın tekrar eski haline dönüştürülüp, petrolden ayrılan diğer kısmın ise’T4 Lejantlı Ticari Alan’a dönüştürüldüğü ile ayrıca, bu bölge incelendiğinde petrol istasyonunun doğusunda bulunan 10 metrelik taşıt yolunun bir çok parseli kullanılamaz hale getirdiği, eski planda park olarak ayrılan bu alanın bir kısmı yolda kalmış diğer kısımları parsele dönüştüğü görüldüğünden parselin doğu cephesinde bulunan 10 metrelik yolun eski kullanım yerine kaydırılarak bu yolun geçtiği güzergahta bulunan adalar yeniden düzenlenmesi için yaptırılan imar plan tadilatı teklifinin onaylanması talebi konusu.          
32- Karaman İli, Merkez Hacıcelal Mahallesi 3196 ada 3 no’lu parsel sayılı taşınmaz ile ilgili mahkeme kararı doğrultusunda işlem yapılması amacıyla 3194 sayılı imar kanunu ve ilgili yönetmelikler çerçevesinde incelenmesi konusu. 
      33- Karaman İli, Merkez İlçe, Koçakdede Mahallesi, 4375 ve 2913 adaların arasından Revizyon ve İlave İmar Planında 10 metrelik taşıt yolu geçtiği ve 4375 ada 6, 7, 8 ve 9 no’lu parseller ile 2913 ada 9, 12, 13 no’lu  parsellerin yolda kaldığından bahsederek parsellerde herhangibi işlem yapılamadığı ile parsellerin üzerinde yapıların bulunması sebebiyle kamulaştırma sırasında Belediyeyi büyük bir külfete sokacağından bahsederek talep edilen söz konusu alanda 4375 ve 2913 adaların eski kullanımına dönüştürülmesi için yaptırılan imar plan tadilatı talebinin  onaylanması konusu.