Mart Kapıdan Baktıracak. Çarşamba Kar Geliyor

TAKİP ET

Son yılların en kurak kışını geçiren ülkemizde yağışların beklenenin altında olması nedeniyle yeraltı su kaynakları çekilmeye başlarken, barajların doluluk oranı da düştü.

Geçtiğimiz Şubat ayında yağan kar ve Mart ayındaki yağmurlar umutları biraz olsun yeşertse de kuraklık tehlikesi halen geçmiş değil. Kış mevsiminin son günlerini yaşadığımız Mart ayında bu hafta başından itibaren ülkemiz yeni bir yağışlı ve soğuk havanın etkisi altına giriyor.

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada, ülke genelinde sıcaklıklar 10 derece birden düşecek ve yurdun geneli yağışlı havanın etkisi altında olacak. İç Anadolu Bölgesinin iç kesimleri ile Doğu Anadolu Bölgesinde ise kar yağışı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava tahmin raporlarını paylaşırken Karaman’da 28 Mart Salı gününden itibaren yağışlı havanın etkisi altına girecek. Yağmur ile başlayan yağışlı hava Çarşamba gününden itibaren karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

Karaman’da Salı günü beklenen en düşük sıcaklık 7, en yüksek ise 17 derece olması tahmin edilirken, 29 Mart Çarşamba günü en düşük 5, en yüksek 7, 30 Mart Perşembe günü ise en düşük eksi 5, en yüksek 6, 31 Mart Cuma günü de en düşük eksi bir, en yüksek ise 8 derecede seyredecek.