Mardin'de Kitap Kampanyası Başlattı

TAKİP ET

ÖĞRENCİLERİ İÇİN KİTAP KAMPANYASI BAŞLATTI

KARAMANLI ZEHRA ÖĞRETMEN ÖĞRENCİLERİ İÇİN KİTAP KAMPANYASI BAŞLATTI Özel Haber;Y.Cicibıyık *Mardin’in Dargeçit İlçesinde Öğretmenlik yapan  Zehra Işık  Karamanlı Hemşerilerinden Kitap Yardımı İstedi Mardin’in Dargeçit ilçesinde Altınoluk ortaokulunda matematik öğretmeni olarak görev yapan Karamanlı Zehra Işık, Gazetemize bir mektup gönderdi.  Zehra Öğretmen mektubunda, “Benim çocuklarım okumak istiyor, bana el verirseniz, sizin göndereceğiniz bir kitapla belki bir çocuğun yaşamını değiştirebiliriz.”

Zehra Öğretmen, yeni açılan okul binasında kütüphane ve sınıf kitaplığı olmadığını belirtti. Kitap kampanyasına nasıl karar verdiğini ise şöyle anlattı: “Kendi imlanlarımla öğrencilerime kitap okumayı sevdirmeye çalıştıım. Onlar okumaya başladıkça, kısa sürede üzerlerindeki olumlu etkiyi gördüm. Açıkçası bu beni hem duygulandırdı, hem de çok heyecanlandırdı. Kütüphane kurmak bir altyapı meselesi, asıl önemli olan bana bakan gözlerde “Öğretmenim bugün yeni kitap verecekmisiniz?” sevgi ve inancını görmek.  Zehra Öğretmen olarak bunu gördüğümden bu yana neler yapabilirim diye çok düşündüm ve kitap kampanyasını sosyal medya aracılığı ile Öğretmen arkadaşlarımın ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün desteği ile kitap kampanyasını başlattık. 

Okullar kitapsız olmamalı diye yola çıktık. İleç Kaymakamımız Sayın İbrahim Gencer, kampanyamıza tam destek vererek inancımızı güçlendirdi. Kaymakam Gencer, kitap göndermek isteyen gönüllülerin kargo ücertelerinin kaymakamlık tarafından karşılanacağı müjdesini verdi. Bunca iyi niyetimizi taçlandıracak tek şey, kitaplığınızdaki bir kitap bile olsa, bir çocuğun hayal dünyasına ışık yakmanız olacak. Kitap; insanların dünyaya açılan penceresidir. Okuduğumuz her kitap bize farklı dünyaları gezdirir, farklı insanları tanımamıza vesile olur. Kitaplar; bulunduğumuz köyden, fiziksel olarak ayrılmadan, bize dünya turu yaptırabilir. Bir çocuğun hayal dünyasını en iyi geliştiren etken, kitaptır. Yüzlerce çocuk aynı kitabı okur fakat her birinin kafasında farklı bir dünya oluşur. Değerli Kitapseverler; sizin ilk okuduğunuz kitap hangisiydi? Sizi hangi dünyalara taşımıştı? Sizde bu çocuklarımız için hayal dünyası trenine bir bilet göndermek istemez misiniz? Sizin için bir kitap, bizim için yüzlercesi demek. Çocuklarımıza yeni bir dünya yaratmak, yeni bir pencere açmak için bir kitapta sizden olsun… Mardin, Dargeçit, Altınoluk Ortaokulundan kucak dolusu sevgilerimle,
Bu tren yolculuğunda bizi yalnız bırakmayan; İzmir, Antalya, Konya, İstanbul, Ankara, Trabzon’daki kitap dostlarıma şükranlarımı sunarım. Kitaplarınızı bitirin, hayallerinizi yitirmeyin.” Karamanlı Zehra Öğretmen adı gibi bir ışık yakmak  için çıktığı yolda, Karamanlı hemşerilerinden kitap yardımı bekliyor. Karaman’da kitap toplama merkezleri ise; KARDOF (karaman doğa sporları ve fotoğrafçılık derneği) Fedai Erkocaoğlu (0 532 546 07 30) ,Pozitif Etüt ve Ümmühan Ayhan (0 533 638 70 57) olarak  açıklandı. Şimdi el vermek sırası sizde, bir kitap bir çocuğun bütün dünyasını değiştirebilir. Siz yeter ki bir kitap olur mu demeyin. Zehra Öğretmen “sizin için bir kitap bizim için yüzlercesi demek” diyor. Genç ve yolun başında olan Zehra Öğretmen’e ve öğrencilerine iyi haberler vermek dileğiyle, Karaman’dan Mardin’e kitap yoluyla köprü kurma zamanıdır.