Manazan Mağaraları'nda çevre düzenleme projesi yapıldı

TAKİP ET

AK Parti Karaman İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Kuzey Karaman Turizm Aksının geliştirilmesi projesi kapsamında Taşkale Köyümüz ve Manazan Mağaraları arasında Koruma Amaçlı İmar Planının yanı sıra birde çevre düzenleme projesi yapılmıştır.

Bu proje kapsamında; 4 adet satış ünitesi, Tuvalet, Güvenlik kulübesi, Gezi yolları, Dinlenme bankları, Mağaraya ulaşımı sağlayacak yolları kapsamaktadır.

Manazan Mağaraları civarında 10 otobüs, 35 otomobillik bir otopark alanı düzenlenmiştir. Ayrıca katlı mağaralarda katlar arasında geçişini kolaylaştırmak için merdiven yapılmış, mağaralar ve çevresi aydınlatılmıştır. 

Kuzey Karaman Turizm Aksının Geliştirlmesi Projesi fizibilite işlemleri için 04.02.2020 tarih ve 18 Sayılı Encümen Kararı ile Özel İdare Yedek Bütçesinden 280.000,00 TL. Ödenek aktarımı yapılmış olup işlemler tamamlanarak ödeme işlemi tamamlanmıştır.

Hayırlı Olsun!

Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy'a, Sayın Valimiz Mehmet Alpaslan Işık'a, İl Genel Meclisi Üyelerimize, İl Özel İdare Genel Sekreterine, İl Kültür ve Turizm Müdürümüze, İl Başkanımız Abidin Çağlayan'a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz." denildi.