MAHALLE MUHTARLARINA KANSER BİLGİLENDİRME EĞİTİMİ YAPILDI

TAKİP ET

Karaman Sağlık İl Müdürlüğü'ce, toplumun her kesiminde kanser hakkında bilinç düzeyini artırmak gayesiyle çalışmalarımız devam etmektedir.

Bu kapsamda 22.03.2018 tarihinde, Karaman Kalesi Sosyal Tesislerinde, merkez mahalle muhtarlarına, Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Saliha Ünal tarafından, kanser türleri (meme, rahim ağzı, bağırsak), tarama yöntemleri ve korunma yöntemleri hakkında bilgi verildi.
Konu ile ilgili İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Kanser önlenebilen ve erken teşhis ile tedavi edilebilen bir hastalıktır vurgusu yapılmış ve muhtarlarımızdan, hizmet bölgelerindeki vatandaşların, kanser taramaları için, aile hekimliği birimlerine ve KETEM’e yönlendirmeleri hususunda destek olmaları istenmiştir. Ayrıca muhtarlarımıza, kolon kanseri testi (gaitada gizli kan) nasıl yapılır gösterilmiş, kendileri için test verilmiş ve çıkan sonucu aile hekimlerine bildirmeleri istenmiş, konu ile ilgili broşürler verilmiştir. Bir kişinin dahi erken evrede tespit edilmesinin, gerek kişisel, gerekse toplumsal olarak pek çok olumlu katkısı olacağı belirtilmiştir.
Muhtarlar Derneği Başkanı Ali ÖNGAY ve muhtarlarımıza verecekleri destek ve duyarlılıkları dolayısıyla teşekkür ederiz.
“Unutmayın; Kanser Taraması ve Erken Teşhis Hayat Kurtarır” denildi.
Haber: Mustafa ÇETİN