MADDE BAĞIMLILIĞI SEMİNERLERİ

TAKİP ET

Sağlık kuruluşlarında görev alan eğitim kadrosu ailelere yönelik sağlık eğitimlerine devam ediyor.

Çağın sorunu haline gelen madde bağımlılığı üzerinde duran Karaman Halk Sağlığı Müdürlüğü bu kez de ailelere bağımlılığın zemin hazırladığı tehlikeleri ele aldı.

    Karaman Halk Sağlığı Müdürlüğü Eğitim salonunda verilen seminere sağlık personellerin yanı sıra veliler de ilgi gösterdi. 
Sağlık Kurumunda Uzm. Dr. F. Ebru Yurdakul ve Sosyal Hizmet Uzmanı Emre Gezgin tarafından ildeki tüm aile hekimlerine ‘Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi’ özetlerle sunuldu.
Verilen eğitimlerde madde bağımlılığı tüm dünyada ve ülkemizde özellikle ergenlik dönemindeki gençleri hedef alarak bulaşıcı bir hastalık gibi hızla yayılan son derece tehlikeli ve önemli bir sorun olduğu açıklandı. Bu sorunla baş etmede temel hedefler kişilerin madde kullanımına başlamasını önlemek ve başlamış olanların da kurtulmalarını sağlayacak tıbbi hizmetlerin geliştirilmesine hizmet etmek olduğu belirtildi.
Kurum, bu bağlamda madde ile tanışmamış kişileri bu tehlikeden korumak amacı ile bilgilendirme faaliyetleri yürütürken; madde kullanımı olan bireylere etkin ve kaliteli hizmetin kolay ulaşılabilir biçimde verilmesi amaçlanmış, özellikle çocuk ve ergenlerin madde bağımlılığında en önemli risk grubu içinde oldukları vurgulandı.
Eğitimlerde bağımlılık yapan maddeler ve etkileri, bağımlılık nörobiyolojisi ve aile hekimlerine müracaat eden madde kullanıcılarına yönelik kısa müdahale yöntemleri üzerinde duruldu.