M.SAMİ ŞAHİN; "ÇIRAKLIĞIMI KARAMAN'DA, KALFALIĞIMI KONYA'DA, USTALIĞIMI DA İŞALLAH KARAMAN'DA YAPMAYA GELDİM"

TAKİP ET

31 Mart 2019 Tarihinde yapılacak olan Yerel Seçimlerle ilgili, geçtiğimiz günlerde Karaman Belediye Başkan adayını açıklayan AK Parti’de dün İl Başkanlığında Başkan adayı Mahmut Sami Şahin için bir tanıtım toplantısı düzenledi.

Toplantıya Milletvekilleri Recep Şeker ve Selman Oğuzhan Eser, İl Başkanı Mehmet Er, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ile parti teşkilat yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.  

Toplantının açılışnda konuşan İl Başkanı Mehmet Er; “Bugünki iktidarlarımızın temelini ‘İnsana hizmet Hakka hizmet, insanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışını benimsemiş bir teşkilatız..

Bu bir bayrak yarışıdır. Rabbim Karaman’a hizmet eden başta mevcut Başkanı Ertuğrul Çalışkan’a, diğer başkanlarımıza teşekkür ediyorum.

Yeni adayımız Mahmut Sami abimiz ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. İnşallah bu sürecide anlımız ak bir şekilde tamamlayacağız.” dedi.

Başkan Ertuğrul çalışkan ise; “Cenabı Allah insana neyi nasip ederse onu yaşarmış. Belediye Meclis üyeliği, İl Genel Meclisi üyeliği, Başkanlığı ve Belediye Başkan yardımcılığı ve şükürler olsun bu memlekete Belediye Başkanı olarak hizmet ettim. Yola durmadan devam edeceğiz, bu görevi benden daha iyi yapacağını bildiğim, inandığım Mahmut Sami kardeşime bu bayrağı teslim ederken bu mücadelede bu bayrağı en iyi şekilde temsil edeceğine inancım sonsuzdur” dedi.

 Milletvekilleri Recep Şeker ve Selman Oğuz Eser’in konuşmalarının ardından kürsüye gelen Belediye Başkan adayı Mahmut Sami Şahin ise; “Ak partinin belediyecilik birikimi hiçbir siyasi partide yoktur. Sorunlara hızlı çözüm üretme konusunda hiçbir siyasi parti AK  Parti ile aynı kulvarda yarışamaz. Büyük projelerimiz olacak, devam eden projeleri de en hızlı şeklide tamamlayacağız.

Hedefimiz Karamanı Türkiye’ye layık bir şehir olması anlayışıyla hizmet vermektir.

Bunu yaparken en modern teknolojilerden yararlanacağız, Akıllı şehir konseptlerinden faydalanacağız. Karaman öyle olmalı ki şairlere, ressamlara ilham olsun, mühendislere mimarlara örnek olsun. Güzel şehirler sadece sokaklar meydanlarla vücut bulmaz şehirler yaşanılabilir sosyal alanlarıyla dünyaya örnek olmalıdır.

AK belediyecilik anlayışıyla şehir güvenliğine, yeşile, estetiğe daha fazla yoğunlaşacak çocuklara, engellilere, gençlere daha fazla ağırlık vereceğiz,

Şehir yönetimi ülke yönetiminin de lokal bir örneğidir. Gönül belediyeciliği anlayışıyla Karaman’a hizmet edecek gönüllerde yer bulacağız. Geçmişi irdeleyip geleceğimizin önüne ket vurmayacak, geleceğe emin adımlarla ilerleyeceğiz. Biz sadece bugünün sorumluları değiliz. Geleceğimiz için de önemli çalışmalar yaparak çocuklarımıza güzel bir miras bırakacağız.

Şehrimizi ekonomisiyle, tarımıyla, turizmiyle ülkeyle entegre olacak ve ismini dünya duyuracaktır.

‘Katılmcı Belediyecilik Kültürel Belediyecilik Sosyal Belediyecilik’ anlayışıyla hedeflere emin adımlarla ilerleyeceğiz.” dedi.

Şahin bir gazetecinin ‘İthal söylentilerini nasıl karşılıyorsunuz?” sorusuna; “Çıraklığımı Karaman’da, Kalfalığımı Konya’da yaptım inşallah ustalığımı da Karaman’da yapacağım. Bu tür söylentiler maksatlıdır, beni ve ailemi herkes biliyor” dedi.