LYS TERCİHLERİNDE SON GÜN..

TAKİP ET

Tercihler 2 Ağustos 2016 sona erecek.

 

LYS TERCİHLERİ
2015- 2016 üniversite Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) tercih dönemi 29 Temmuz Cuma günü itibariyle başlamış olup,  tercihlerinin başlamasının ardından üniversite tanıtım günleri başlamış ve de adayların seçecek olduğu üniversite ve de bölümleri bu zamana kadar sürüp gelen bazı bilgileri edinmesi gerekir. 
LYS tercihlerin başlamasının ardından adaylara toplam da otuz tane bölümün üniversite yazma hakkımız vardır. LYS tercihlerin yapılması için adayların öncelikle nereyi istediklerini bilmeleri gerekir. Çünkü LYS tercihlerinin zamanı çok uzun değildir. Adayların LYS tercihlerinin güncel olarak resmi sitelerden takip edilmesi gerekir. İşte bu nedenle LYS tercihleri önemlidir. Adayların tercih etmeyi düşündükleri bu bölümlerin geçen yıl kaçıncı sıralamayla aldıklarına dikkat etmeleri gerekir. Eğer bu sıralama için adayların kendi başarı sıralamasından daha üst sıralamayı ve de daha alt sıralamayı yazmalarsa açıkta kalabilirler. 
Dolayısıyla vatandaşlar açıkta kalmamak için bu LYS tercihleri hakkında gerekli bilgilendirmeleri dikkate almaları gerekir.
Tercihler 2 Ağustos 2016  sona erecek, adayların tercihlerini bu sürede yapmaları gerekiyor.